Ogarnij przepływke i wyciek spod pokryw. Polecam uszczelki firmy goetze komplet 360zl już z śrubami. Prawdopodobnie nikt ich nie wymieniał i problem jest jaki jest. Wymiana tanio nie kosztuje ,roboty na dobre pół dnia. Aha i odrazu zrób mycie pokryw
Wersja do druku
Ogarnij przepływke i wyciek spod pokryw. Polecam uszczelki firmy goetze komplet 360zl już z śrubami. Prawdopodobnie nikt ich nie wymieniał i problem jest jaki jest. Wymiana tanio nie kosztuje ,roboty na dobre pół dnia. Aha i odrazu zrób mycie pokryw
No to jak ściąga dekle to od razu te czujniki z połamanymi wtyczkami by sobie wymienił.
Wymienilem czujnik przeplywomierza ale problem nie zniknal.. za to po odlaczeniu przeplywomierza i ponownym podlaczeniu na benzynie chodzi dobrze a na gazie szwankuje..
Jak sie nagrzeje to i na gazie chodzi dobrze
Kupilem czyscidlo i wypsikalem ile moglem i zobacze czy napewno cieknie
Coś mi mówi, że Ty masz kilka problemów, co się na siebie nakładają. Pojeździj jakiś czas na benzynie. Druga sprawa, to jak długo po ponownym podłączeniu przepływki jest spokój? Do następnego odpalenia?
Jak zgasze to musze odpinac na nowo
No bo błąd jest stały. Dlatego po ponownym odpaleniu wyskakuje. Na 99% uszczelki jak pisałem .
@Radekk 99% to trochę za dużo. Każde N62 się poci spod dekli ale z tyłu. Taki urok. Trzeba się wspomagać sylikonem, jak ktoś chce mieć spokój. Nie sugerowałbym się też, że miejsce pocenia się w tym przypadku jest zbieżne z cylindrem na którym jest wypadanie zapłonu. Auto musiałoby zasysać sporo lewego powietrza przez te dekle, żeby były takie cyrki. Właśnie! @Rafał: weź jakiegoś plaka albo autostart, odpal auto i psikaj w okolicach tego wycieku, najlepiej jak już odepniesz/podepniesz przepływkę. Jak silnik zaciągnie, to kolejna usterka namierzona.
U znajomego pociło się z lewej i prawej strony , dusił sie silnik... Wypadanie zapłonu tak jak pisałem pokazywało w inpie na całej prawej stronie 1/4 cyl... Nie zawsze jest to VVT. Ale masz rację Damned może trochę przesadziłem :D a kolega niech popsika
No właśnie o to chodzi. I wypadanie zapłonów z powodu Valvetronica i z powodu lewego powietrza jest bardzo niestabilne. Raz wypada na jednym cylindrze, innym razem na innym. Tutaj jest stabilnie na konkretnym cylindrze. Sprawdziłbym też kompresję.
Jeżeli podmiana świecy i cewki nie zmienia faktu wypadania zapłonu zmierzenie kompresji obowiązkowe.