Nikoś zaraz jadę na stację PB zatankuje sobie auto PB pod kreskę, a potem jadę w dłuższą trasę - w dwie strony prawie 400 kilometrów. Będe cisnął go na maxa zobaczymy jak będzie tzn czy podpiera się tą benzyną.
Wersja do druku
Nikoś zaraz jadę na stację PB zatankuje sobie auto PB pod kreskę, a potem jadę w dłuższą trasę - w dwie strony prawie 400 kilometrów. Będe cisnął go na maxa zobaczymy jak będzie tzn czy podpiera się tą benzyną.
BOSS też mam 740 6 speed manual tyle że 4,4 a nie 4,0 i z tą różnicą że po programie doskonale wiem ile te auta potrzebują gazu i dokładnie wiem co te auto potrafi
niestety nie będę się z tobą kłócić bo jesteś dla mnie EDIT
któregoś dnia będziemy się widzieć na którymś zlocie podłącze się do kompa przejdziemy się i udowodnię ci że jesteś EDIT
na razie mam taka prośbę nie wypowiadaj puki czegoś nie jesteś pewny
kolega ariusz też może powiedzieć że reduktor kme gold daje radę w jego 4,4 i reduktor daje rade ... i jest do prawie 400 koni i
286 koni jest to prawda po części wytrzymuje jakieś 2 km prostej i się okazuje że temp gazu spadła z 60 stopni do 0 przełączył na benzynkę (wskaźnik pokazuje prace jazdę na gazie)
a Ty Boss Wywal Te Valteki z pod maski 740 manual jest za mało by je tak traktować
a jak nie to chociaż je kalibruj na bieżąco
Nikoś muszę przyznać Ci rację.
Auto dziś przetestowałem na trasie 480 km w czym:
Start i 240 km do punktu docelowego. Auto stało ok 2 h więc nie ostygło.
Znów start i powrót bez zatrzymywania. Jazda bardzo dynamiczna z wyprzedzaniem na kickdawnie.
No i zdziwienie. PB zatankowane do pełna a tu dziwnie ubyło go ok 8 litrów. Nie wierzę że poszła benzyna na 2 krotny rozruch.
Drugą ciekawą rzeczą jest to że łatwo zauważyć w ktorym momencie auto chodzi na PB. Widać to na komputerze, po prostu komputer wylicza w tym momencie spalanie dla PB - tak mi się wydaje bo nie wylicza tego dla LPG i robił to tylko wtedy gdy cisnąłem auto okrutnie.
Tak więc potwierdza się teza że reduktor BRC MAX jest za słaby w pojedynkę do 286 koni.
Ja Valtekow nie kalibruje :D po prostu wymieniam listwy na nowe. Pierwszy zestaw wytrzymal 50tys, przy kolejnych jakosc juz nieporownywalnie gorsza... wyglada na to ze chinole sie i za to wzieli :(Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
Wracajac do tematu tego nieszczesnego parownika- tak jak pisalem u mnie Gmax spisuje sie bardzo dobrze :) bardzo mozliwe ze temp gazu spada (nie jestem w stanie tego sprawdzic a i wcale nie neguje tego ze tu masz zapewne racje) jednak widzac jego prace oczami uzytkownika majacego pojecie o technice nie powiem o tym parowniku zlego slowa.
Mimo pracy pod duzymi obciazeniami nigdy mi nie przymarzl, auto nie dostawalo "czkawki" i nie ubywalo mi paliwa z baku (piszac "duze obciazenie"- mam przykladowo na mysli wjazd kilka km pod ostra gore z 2300kg na haku- wiec nieporownywalnie wieksze jak szybka jazda samym autem po autostradzie).
A to czy ty sie z tym zgadzasz lub nie - twoja sprawa, jednak nie jest to powod zeby wyjezdzac z jakimis okresleniami rodem spod budki z piwem typu EDIT... takze troche wiecej powsciagliwosci i kultury osobistej byloby jak najbardziej wskazane! :papa:
p.s: na to czy i przy jakim obciazeniu parownik bedzie przymarzal w duzej mierze decyduje tez sposob jego montazu i podpiecia w uklad chlodzenia silnika
bitek-bitek jak widzisz ja to wiem i ty to wiesz że ubywa benzyny że reduktor brc genius max nie daje rady
niestety kolega BOSS raczej nie jest w stanie tego zrozumieć , będzie dalej tkwił w swojej bajce
co do spalania kolego boss nie ma racji największe spalanie będzie w twoim aucie podczas jazdy z maxymalnymi obrotami z wciśnięciem pedału gazu do końca a nie z jada pod górę na 2 biegu mając 4000 obrotów
Teraz zagadka dla was które auto więcej spali na godzinę pracy
BMW 328 E36
BMW 528 E39
BMW 728 E38
BMW 728 E38 STEPTRONIC
BMW 728 E38 CIĄGNĄCA NA LAWECIE E36 328
BMW 728 E38 STEPTRONIC Z WŁĄCZONA KLIMATYZACJĄ CIĄGNĄCA NA LAWECIE E39 528
zakładamy że auta techniczne są 100 % sprawne , 100% seryjne , wyposażone w silnik m52b28 na pojedynczym vanosie jadąca na 2 biegu 6500 obrotów z noga w podłogę
(fakt odcięcia zapłonu pomijam) chodzi mi ile spalą chwilowo i dlaczego
p.s: BOSS nie wiem czy masz problemy z czytaniem lub może coś napisałem w sposób nie wyraźny napisałem że nie ma problemu z temperaturą reduktora tylko z temperaturą gazu czytaj uważnie !
Nikoś te Twoje zagadki i dziwne teorie ... I odpowiedzi - wiem , ale nie powiem ...
Ja też mam dla Ciebie pytanie - jakie jest max chwilowe spalanie np w takiej e36 328 ?
Ja mam tylko jedno pytanie, na które proszę nie odpowiadać: Jak brzmi temat wątku?
Na temat instalacji BRC proszę dyskutować we właściwym temacie (jak nie ma właściwego, to założyć).
Kolego Nikos nie wiem kto ma tu problem z uwaznym czytaniem ale napewno nie ja :DCytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
zatem jeszcze raz to co napisalem post wczesniej:
"Wracajac do tematu tego nieszczesnego parownika- tak jak pisalem u mnie Gmax spisuje sie bardzo dobrze [glow=red:a163c25fc1] bardzo mozliwe ze temp gazu spada (nie jestem w stanie tego sprawdzic a i wcale nie neguje tego ze tu masz zapewne racje [/glow:a163c25fc1]jednak widzac jego prace oczami uzytkownika majacego pojecie o technice nie powiem o tym parowniku zlego slowa. "
xsilver pierw poczekam na wypowiedzi innych
szkoda tylko że kolega BOSS jest tak zarozumiały jak kolega czoobek obydwu prawda gryzie w oczy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Kolego ja też nie powiem o tym reduktorze złego słowa, a o instalacji tym bardziej, myślę że jest naprawde dobra.
Nasz parownik nie daje sobie rady w ekstremalnych sytuacjach i na długiej trasie, kiedy auto jest mocno katowane, nie mówimy tu o pojedynczym kickdawnie, czy nawet dwoch po kolei .
Dla mnie nie jest to nic ujmującego że ten reduktor nie daje rady temu silnikowi, chyba wręcz odwrotnie, ciesze się że moja V8 ma wysokie wymagania. :D