i akuratnie te M8 się nie odkręcają , tylko te małe M6 ,które skręcają pompę w całość , trzeba pompę wykręcić wyjąć i wtedy dokręcać bo inaczej do wszystkich nie ma dostępu.
Wersja do druku
i akuratnie te M8 się nie odkręcają , tylko te małe M6 ,które skręcają pompę w całość , trzeba pompę wykręcić wyjąć i wtedy dokręcać bo inaczej do wszystkich nie ma dostępu.
niestety ale te śruby są z nierdzewki i nie nadają się.. nierdzewka jeszcze gorzej lubi sie luzowac gdyz jest twardsza i nie zakleszczy sie na gwincie a tylko łatwo go uszkodzi...
jeżeli aż tak bardzo boisz się użyć kleju do gwintów kup w serwisie śruby bo była zmiana w 98r. na nie luzujące się
Klej to nie problem, napewno go użyje. tylko chcialem kupić sruby tak na wszelki wypadek, ze gdyby te 3 mocujące byly w jakis sposób uszkodzone to zebym mial coś na podmiane.
Bo nie mam drugiego auta zeby po odkreceniu jak cos wyjdze jezdzic za srubkami.
Ale tesz byly glosy ze pozatym ze sie wykrecają to nie ulegają jakims uszkodzeniom ktore uniemozliwiały by ich dalsze wykorzystanie.
I to mnie troche uspokiło. :)
To w takim razie czy te śróby z podanych linków moge zastosować w razie czego czy się nie nadaja?
http://allegro.pl/sruba-szesciokatna...112129306.html
lub
http://allegro.pl/sruba-nierdzewna-d...101421425.html
witam chce troche odświerzyć temat mianowicie moje zapytanie brzmi czy w miare jak te śruby się odkręcają i pompa łapie luz to czy są wyczuwalne jakieś objawy??
Dzień Dobry. Naprawdę dobry. Kupiłem E38 M60B30, przyjechałem 350km do domu i się rozchorowałem. Przejechałem może 100km w okolicy domu i pojechałem do kumpla - mechanika na przegląd zawieszenia, wymiana wahaczy, tulej i proszę koniecznie aby zdjął miskę (kupiłem uszczelkę) skoro już zostawiam auto (miałem to robić sam).
Dzwonił właśnie. Dwie śrubki w misce, reszta poluzowana. NIE było słychać NIC!! Jako że nie ma on warsztatu typowo BMW mówi że się nie spodziewał takiego stanu rzeczy bo słuchał na zimnym, ciepłym, przy odpalaniu i gaszeniu - NIE SŁYCHAĆ NIC ABSOLUTNIE.
WARTO od razu zrzucać miskę, nie czekać do wymiany oleju.
Wyciągnąłem wnioski z Waszych wypowiedzi i dziś wstawiłem auto na sprawdzenie pod kątem tych nieszczęsnych śrubek.Uszczelka zakupiona - 140zł po rabacie. Jutro będę wiedzieć jaki jest/był stan rzeczy, wiem na pewno że miska nigdy raczej nie była odkręcana a auto na zegarze pokazuje teraz prawie 248kkm. Nastraszyliście mnie ;)!! i spać nie mogłem
140zł??? Victor Reinz po rabacie 49zł zapłaciłen...