-
No właśnie jak to jest w końcu z tymi silniczkami które otwierają klapy poszczególnych nawiewów? Ile ich jest i gdzie się znajdują i jak wyglądają? Może to ktoś pokazać np na realoem?
No bo sprawa wygląda tak jak ktoś ma problem z ogrzewaniem w E32 to w pierwszej kolejności wymienia bądź regeneruje elektrozawory następnie wymienia filtr pyłkowy w rezultacie napewno będzie poprawa ale jeśli dalej będą występować objawy typu że źle wieje bądź z któregoś nawiewu nie wieje to wiele osób podpowiada właśnie o ewentualnej usterce "TYCH" silniczków i temat się ucina interesuje mnie to bo akurat u mnie podobnie jak u kolegi nawiewy od strony kierowcy praktycznie nie wieją (na szybę intensywny działa) będę zaczynał od EZ i filtra ale podejrzewam że może trzeba będzie coś dłubać w częściach mechanicznych bądź przy tych silniczkach.
Ale żeby w kółko nie wracać do tematu chciałbym żeby ktoś dobrze to wytłumaczył zapewne wiele osób z tego skorzysta :) z góry dzięki za info
-
-
Chociaż wiem już jak te silniczki wyglądają ;)
Jeszcze pytanie nr 1 jeśli w środkowych kratkach lewa część (od kierowcy) praktycznie w ogóle nie działa i leciutko daje z niej tylko ciepłe powietrze a z tej środkowej kratki (od strony pasażera) wieje znacznie mocniej ale chłodnym powietrzem lub momentami się w ogóle też przycina to co byście obstawiali ? Elektrozawory ? padnięte jakieś silniczki sterujące klapkami? czy jeszcze coś innego? Chcę postawić jak najlepszą diagnozę zanim zacznę dłubać:)
i pytanie nr 2
Jak to jest w tych nawiewach na nogi można ustawić chłodne albo ciepłe powietrze czy na nogi może wiać tylko ciepłe?
-
nie chodzi o male silniczki, jak wyciagniesz radio to widac z prawej strony przy obc taki srebrny o nie chodzi
-
Hmm to w takim razie co to są te urządzonka o numerach 1,2,3,4,5,6,7 ? i Jak w końcu wyglądają te silniczki sterujące klapami ?
A i ktoś wie jak to jest z moim pytaniem i z tym powietrzem na nogi ciepłe albo zimne czy tylko ciepłe ma lecieć?
-
to wlasnie te silniczki srebrno czarne w sumie ;)
-
Aaa to by się zgadzało ;)
-
Trochę odkopie temat dziś sprawdziłem elektorzaworki i ustawiłem temp na 16* i odpaliłem auto i po kilku minutach jeden wąż przy EZ ten z tych bliźniaczych był zimny (niebieska strzałka)a drugi ciepły a ten co idzie do pompki ten grubszy tez był ciepły (czerwone strzałki).
Wnioskuje z tego że jeden EZ mi przepuszcza? I daje ciepło do kabiny?
http://img844.imageshack.us/img844/1031/11111111pn.jpg
-
Witam
Jest dokładnie jak piszesz ,jedna komora puszcza ,pozostaje wymiana lub regeneracja ,instrukcję regeneracji masz w dziale ,,instrukcje sczematy,, zestawy do regeneracji jeszcze mam
-
Dzięki za upewnienie mnie hmm ja już je regenerowałem ale jeden strasznie ciężko chodził był skorodowany polerowałem go ale to i tak mało dawało i podejrzewam że on szwankuje bo gumeczki ładnie pozmieniałem heh kiedyś kupie inne mam nadzieje sprawne i podmienię i moze problem ciepłego podmuchu do środka zostanie wyeliminowany zostanie jeszcze problem tego że środkowy nawiew od kierowcy nie trybi
dobrze że klima chciaż sprawna i ratuje mi życie
A masz może jakieś sprawne EZ na sprzedaż?