A pytałem się czy wejdzie czy nie to nikt nie odpowiedział teraz to tylko zostaje cięcie żywica i ogień :)
Wersja do druku
A pytałem się czy wejdzie czy nie to nikt nie odpowiedział teraz to tylko zostaje cięcie żywica i ogień :)
Czyli do przed liftu moglo by podejs?? :D:D:D
Jezeli gra lepiej od ori to ja bym uruchamial sprzet tnąco-wiercący, szczegolnie ze tego nie bedzie widac ;)
Szanowni forumowicze.
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w kwestii tych wszystkich problemów z głośnikami. Posiadam wersję po lifcie i z DSP. Gdy kupiłem autko jako 5 letnie muzyka grała w nim tak sobie to w drzwiach jeden głośnik nie grał to jedna strona subwofera nie domagała no ale cała reszta owszem grała z tym że też gdy dałem głośniej to głośniki zamieniały się w "pierdziawki". Temat odpuściłem bo myślałem że tak ma być co do jakości, a te 2 głośniki to sprawdzę przy okazji. Wreszcie tatusiowi syn wjechał na ambicję i zacząłem drążyć temat. Sprawdziłem głośnik w drzwiach-sprawny , subwofery-sprawne. Patrzę na wzmacniacz i myślę piec całkiem duży a tak marnie gra. Strach mnie ogarnął na myśl o sprawdzeniu instalacji bo każdy głośnik ma osobną parę przewodów. W ASO stwierdzili, że wzmacniacz DSP niedomaga. No niby gra ale nie tak jak powinien. Zacząłem poszukiwania. Dowiedziałem się że najnowsza odmiana DSP produkowana do chwili obecnej występowała w E53 po 2004 roku. Zdobyłem, włożyłem i....... oooodjazd Panowie. Wszystkie głośniki zaczęły grać i to zupełnie inaczej. Dostały normalnie "kopa". Głebokie basy, soprany super a efekty DSP marzenie. Nie jest to napewno to co profesionalny zestaw audio za ciężkie tysiące ale musiałbym być idiotą aby krytykować to co jest teraz. Odlot.
P.S.
Miałem wzmacniacz 65 12 6 905 119
mam teraz 65 12 6 940 977
a czy wtyczki wszystko pasuje?? wystarczy przepiąc i hula?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez marek2m
Wszystko pasuje z tą różnicą, że nowsze wzmaki DSP wymagają kodowania.Cytat:
Zamieszczone przez komando
Rozumie,a te które mamy obecnie to te starsze modele?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Fajnie jakby ktos potwierdził teorie którą wysnuł marek2m :)
teoretycznie to problemem mogą być stare kondensatory... możliwe ze dlatego wzmacniacz niedomagał. Muszę to dostać w swoje ręce :D
Johnny_Bravo, jeśli chodzi o montaż głośników to proponuję ci pomoc znam się na tym... :P
Hej
Szanowni Panowie wszyscy mamy/mieliśmy wzmacniacze starszej generacji. Miały pewne niedomagania i już (same kondensatory to może być powód, ale.... .Ilu z nas ma stare wzmacniacze na komodzie i jedno co w nich może niedomagać to potencjometry). Nawet taka firma jak BMW uczy się na błędach choć o tym głośno nie powie. W pierwszym momencie chciałem kupić taki sam wzmacniacz jak miałem , to znaczy o takim samym nr. kat. Poczytałem na zagranicznych forach i dowiedziałem się że zmiany nr. kat. związane były z ulepszeniami przedmiotowych wzmacniaczy i że obecnie wzmacniacz o nr. kat. jaki kupiłem jest najnowszą, i obecnie jedyną wersją dedykowaną do E-38 w ASO. (sprawdźcie w ETK). Nie powiem wam jakie są parametry poszczególnych wzmacniaczy bo tego nie sprawdziłem, nie szukałem (a BMW oficjalnie tego nie podaje) i nie kupiłem tego w pudełku w sklepie. Mówię wam o bezpośrednich moich wrażeniach i innych. To co było to Daewoo a to co jest teraz to wreszcie na klasę BMW. Warunek to sprawność instalacji i pozostałych komponentów. Nic nie trzeba przerabiać, z zewnątrz rozmiar i wygląd taki sam, wszystkie wtyki pasują, wewnątrz dla mnie zagadka bo nie zaglądałem i po co? (inna naklejka z nr. kat. itd. itp.)Nic nie musiałem kodować, podłączyłem i szooooook!!!!!! Czy potrzeba kodować? Nie wiem! Może egzemplarz który mam jest z X5 o takim samym wyposażeniu tego co pod ten wzmacniacz było podłączone czy z nim związane. Powiem tak. Odczułem to jak przesiadkę z czytnika MK III na MK IV.
Subwoofer gra jakby w bagażniku była Tuuuuba!!! (a głośniki to naprawdę oryginalne PHILLIPS z 2001 roku), w TV audio śmiga, telefon super, a navi którą mam po polsku dzięki Gregowi38 jest seksowna jak w 007(BOND). DSP, Efekty, marzenie....
P.S.
W serwisie kosztuje ok. 4500,-
ja kupiłem z rozbieranego E53 po lifcie z 2006 roku za 500,-
SŁOWO!!!
(choć miałem ofertę od handlarza i za 1000,-)
Marek
hmm kolego może coś w tym być.... gdyż jak wspomniałem podłączyłem głośnik do audio w domu i naprawdę potrafił zagrać ten oryginalny...
ok a jesteś wstanie ustalić czy ten co miałeś wcześniej jest taki sam co z aut z przed lifta?
postaram się jakoś wygrzebać nr mojego ale masakra jest schowany wiec będzie ciężko...