no właśnie mam 500... i wszystko jasne. Oczywiście wymiana filtra i oleju nic nie dała....
jutro podnoszę obroty na 650 i po problemie ;D
Kto by się spodziewał że to takie proste!!!!
Mój M67 już nie może się doczekać ;)
Wersja do druku
no właśnie mam 500... i wszystko jasne. Oczywiście wymiana filtra i oleju nic nie dała....
jutro podnoszę obroty na 650 i po problemie ;D
Kto by się spodziewał że to takie proste!!!!
Mój M67 już nie może się doczekać ;)
Czyli prawdopodobnie trafna diagnoza... :]
Na bank trafiona. Trzeba pomóc pompie przez podniesienie obrotów bo w 3,0 jest więcej oleju niż 4,0 a pompa ta sama. Ot co.Cytat:
Zamieszczone przez solarius
Dzięki.
Ja napisałem ile mam i nic nie świeci, kolejne doraźne usuniecie problemu. Porażka
Czy wedlug ciebie wykonanie zalecen producenta jest "porażka"?? :faint:Cytat:
Zamieszczone przez blitz
Skoro tak, to chyba nie masz co sie udzielac w tym temacie.
BOSS-u a jak to się ma do 3.0 D?
Co prawda jak już pisałem, kontrola ostatni raz błyskała 1 maja ale dobrze wiedzieć od czego .
Sprawa nie dotyczy silnikow M57- tu nie powinna mrugac kontrolka, zastanawiajac sie nad twoim przypadkiem jako pierwsza rzecz przychodzi mi na mysl zmiana polsyntetyka na olej taki jak BMW zaleca dla tego silnika czyli pelny syntetyk 5W.Cytat:
Zamieszczone przez max
Bylem w serwisie i nic takiego nie zalecili i nic o tym nie wspominali. Skoro jeden silnik przy takich obrotach ma cisnienie oleju a drugi nie ma to jest z nim cos nie tak. Ale jak z Ciebie taki fachura to tak rob. Powodzenia w drutowaniu ;) To jest moje zdanie w tym temacie dlatego to napisze.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
BOSS ja już wymieniłem olej na MOTUL full syntetyk . :) Pól syntetyk miałem tylko 2 tyg i poleciał w kibel :(
Jak już wspominałem na co dzień nie mam kłopotu z kontrolką:)
Panowie, spokojnie bez spięć.
Prawda jest taka, że to jest druciarstwo, które dopuszcza serwis. Nic poza tym.
Skoro po zakupie silnik miał 500obr/min i kontrolka nie migała, a teraz miga, to znaczy, że coś zużyło się na tyle, że pojawił się taki problem, a podwyższenie obrotów jest tylko doraźnym wyjściem.
Jeśli przy przebiegu 400-500tys. zacznie kontrolka migać przy 650obr/min to znowu serwis zaleci podwyższenie obrotów(tym razem na 900)?