Apropo Tarcz Rotinger zauważyłem u dziewczyny w punto że po około hmm 15 tyś kmm zrobił sie już rant na tarczy - ciut szybko ??!!
Wersja do druku
Apropo Tarcz Rotinger zauważyłem u dziewczyny w punto że po około hmm 15 tyś kmm zrobił sie już rant na tarczy - ciut szybko ??!!
Hej, dorzuce moje wrażenia na temat tarcz. W zeszłym roku założyłem nowe klocki plus tarcze firmy Zimmermanny. Przed i po montażu oczywiście sprawdzone bicie na każdej tarczy i wszystko było w normie. Po mniej więcej 10.000km tarcze zaczęły bic, wyczuwalne drganie kierownicy przy hamowaniu z powyżej 130km/h. Przy prędkościach autostradowych czuć każde hamowanie. Nie wyrywa kierownicy ale strasznie irytuje. Czy ktoś próbował juz to reklamować?
Ja reklamowałem dwa razy w E39 i dwa razy pozytywnie. Założyłem najtańsze mik...dy i o dziwo kończą się już klocki a bicia jak nie było tak nie ma. Do E65 założę pewnie polskiego rottingera bo po co przepłacać...
@Sorgal reklamuj i nie daj się. Ja pół roku walczyłem ze sprzedawcą aż w końcu uznali. Textary pro+ nie wytrzymały 2kkm. Jeszcze mi wmawiali ,że przegrzane a na pewno nie były.
@Fotek Mikoda też robi do E65 tarcze i ja właśnie się wahałem między Mikodą a Rotingerem. Wybrałem Rotingery i jestem bardzo zadowolony. Ciągle są idealne :)
Mikoda w 5er służyła kilka lat z pełnym sukcesem więc też warto ją wziąć pod uwagę ale to było kilka dobrych lat temu a dziś nie wiem więc się nie wypowiadam.
Co do Zimmermanna szkoda słów jak o mnie chodzi. 15 lat temu mistrz dziś chyba z plasteliny je lepią.
Nowa dokrecac... a po jakim czasie i mniej wiecej ilu km, chociaz zalezy po jakich drogach jezdzisz hehe
Nalatałem około 15000-18000 km, drogi średnie, noga cieżka:smile: