Było coś takiego z przytrzymaniem guzika dłużej ale nie wiem czy to nie tyczy się aut z dsc.
da rade wylaczasz dsc i na manuala zapinasz 1 i jazda:cool:
Wersja do druku
Było coś takiego z przytrzymaniem guzika dłużej ale nie wiem czy to nie tyczy się aut z dsc.
da rade wylaczasz dsc i na manuala zapinasz 1 i jazda:cool:
ASC +T w e38 nie hamuje w żaden sposób kół żadnych, to tylko dławienie silnika przepustnicą jak napisał prucnale. Dopiero DSC dohamowuje koła :)
Podnieś tył auta do góry. Odpal silnik i wrzuć bieg aby koła się kręciły. Zobacz jaki będzie efekt.
ASC+T hamuje samo ASC nie hamuje DSC to inna bajka
Sorki za wprowadzenie w błąd, seban123 ma rację, a ja cały czas myślałem że to tylko przepustnica.
Tutaj wsio jest ładnie opisane http://www.bmw-tech.pl/artykul/histo...asc-asc-t-dsc/
Trzeba wejść do auta, zaprogramować fotel, klime i lusterka. Wysiąść i zamknąć. Potem to samo z drugim kluczem. Później zależnie którym się otwiera, to tak się ustawia jak było zapamiętan, klima, fotell i lustra. Bardzo wygodna funkcja, jeżeli tak jak jak jeżdże na zmiane z żoną, nie mamy problemu z każdorazowym ustawianiem! Pozdr :cool:
czyli juz nie uzywasz guzikow od pamieci??tylko kluczy??musze to sprawdzic
Dlatego dealer BMW dawał kolorowe naklejki na tył kluczyków, aby wiedzieć czy jest dany kluczyk (żona, mąż, kochanka) ;)
i dupa nie dziala.jakto trzeba zrobic z tymi kluczami i pamiecia??????
a zakodowałeś funkcje przez np. ncsexpert?
bo chyba trzeba
nie smiesze bo wlasnie mam zone i jezdzi wiec bylo by wygoniej.i co z tym kodowaniem??
Ja zrobiłem tak jak pisałem wyżej. Ale fakt faktem, że wpadłem na to dopiero po ok. 3 miechach od kupna. Co do ncsexpert-a to nie wiem, jeżeli trzeba włączyć możliwość programowania to u mnie musiał to zrobić ktoś wcześniej. A co do samej funkcji to rewelka, najczęściej otwiera się auto z jakiejś odległości, więc zanim wsiądę, to fotel już jest na swoim miejscu.
P.S. Może spróbuj zaprogramować na odpalonym silniku i zamkniętych drzwiach. Pzdr.
No mi właśnie chodziło o ASC+T, Jest w klubie w ogóle jakieś e38 z samym ASC ? Mam wrażenie że jednak mało tego było ?
Z tego co wiem w e38 samo ASC nie występowało :)
Masz napis ASC, a to jest ASC+T
No ale wystarczy przytrzymać przycisk ASC. Gdyby nie było +T to chyba by nie mrugał ? :)
Też jestem zdnia że nie występowało.
ja mam przycisk ASC a wydaje mi się że nie bez powodu wystepowały również ASC+T
ja chyba też mam ASC w '99
co do ciekawostek: mam elektryczne zagłówki z tyłu, i kiedy pasażer zapnie pas, to zagłówek automatycznie podnosi się, a po odpięciu pasa opuszcza do samego dołu.
Takie coś mam też już w E32 :)