-
DD zbiera ostatnimi dniami jakiś pokłos. u mnie kilka dni temu ostro wchodząc w zakręt na torowisku zaczęło coś piszczeć, trzeć i walić. jakoś wróciłem z jazdą max 50 na godzinę. Odgłos był dziwny i dobiegał z prawej półosi. Zdejmując koło nic nie zauważyłem. Auto dodatkowo na zakręcie dosłownie dotykało progiem do jezdni. Na następny dzień na kanał a tam pęknięty łącznik stabilizatora a DD pod półosią(normalnie jest nad) . Co ciekawe to przy lewym kole się stało. Auto nie wyświetliło komunikatu o błedzie DD. Dopiero na kompie.
-
Witam,u mnie to samo.
Płyn obficie wylewa się przez filterek od DD
(ten który jest włożony w podłurznicę) a drążek wygląda jak nowy.
W aucie była wymieniana maglownica i przedtem nie wyrzucało oleju teraz magiel jest ok to znowu olej tamtędy ucieka I czasem nawet wyrzuca górą od zbiorniczka.Jaka może być tego przyczyna? Jak odpowietrzyć dd?
-
@dj.cross w powitalni Cię kolego nie było a już w dwóch tematach się dopytujesz o to samo.
Popraw się bo Ci dyrekcja te swawole Twoje ukróci :spit:
-
MATKO co za czasy nastały.....
-
Kolego byłem w poście na powitanie i widać Nie uważnie czytasz skoro nie znalazłeś tam mojej osoby.
A po za tym to o temat dd pytam pierwszy raz.
I na całym forum nikt nie ma zielonego pojęcia dlaczego leci ten olej z filterka. A jeśli ktoś wie to niech to poprze stosownym argumentem. Kolega na 4 stronie tego postu zaobserwował to samo zjawisko ale co tam,też zero pomocy.
Więc jeśli to typowa mentalność Polaka że wiem dla siebie a drugiemu kij w oko to proszę o usunięcie mnie z forum.
Bo w tym momencie nie pomagasz a zaśmiecasz forum kolego.
-
@dj.cross Chciałem Cie tylko uświadomić ,że moderatorzy na tym forum zwracają na to uwagę i mógłbyś nie doczekać swojej oczekiwanej odpowiedzi.
Co do Twojego pytania to ja akurat nie mam z tym problemu i też się tym nie interesowałem nigdy a jeżeli chodzi o wiedzę użytkowników to niektórzy mają bardzo ale to bardzo dużą co nie znaczy ,że wszyscy z nich chętnie się nią dzielą...A SZKODA.
Mimo wszystko mam nadzieję ,że znajdziesz odpowiedź na problem który Cię nurtuje.
-
Narazie próbuję coś z tym zrobić kompem. Niestety Auto com sobie z tym nie radzi.Mogę podejrzeć parametry pompy i tego rozdzielacza przy progu ale nie mogę tym programem testować tego układu. Tyle wiem że wyrzuca stały błąd czujnika poziomu oleju w dd a zbiorniczek pełny i dalej to samo.Teraz odrazu po odpaleniu wyrzuca mi ten błąd.
Nadszedł czas by zapoznać się z inpą lub launch.
-
ISTA podobno lepsza ale ja tez inpe mam więc trzeba czekać na mądrzejszych.
-
Problem rozwiązany. jeszcze czasem wyrzuca mi czujnik poziomu oleju dd i nie wiem czy to ten sam co na zbiorniczku od wspomagania ale jutro to sprawdzę. Chyba że gdzieś jest osobny czujnik.
-
Nikt w końcu do tej pory nie napisał
Gdzie jest ten test Dynamic drive w ISTA?