Cytat:
Zamieszczone przez amato
OK. KONKRETY. Do zrobienia: tłumik (ostatni tłumik to zlepek rdzy, struktura sitka), uszczelki nad osłonką klawiaturki, kable (bo aż kopią po ręce... można by rzec że coś iskrzy między nami... :/ ), świece widać wymienione, dmuchawa działa wyłącznie na ostatnim biegu, jakiś liść utknął w dmuchawie i popiskuje naprawdę cichutko.
LPG. Auto dławi się na gazie. Pedał w podłogę a ono ledwo utrzymuje 500 na obrotomierzu. Odjąć pedał i gaśnie. Właściciel sugeruje filtr, ale dostęp do niego możliwy jest tak jak do parownika wyłącznie od spodu... a kanału nie ma. Ja rozważam: filtr, parownik, świece, przewody.
Sporo do zrobienia, tym bardziej, że ceny części do najtańszych nie należą.
Półtorej roku przejeździłem Kappą i ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć, że tylko na części eksploatacyjne + sprzęgło które padło, poszło około 5000 + robocizna.
Nie zawiodła mnie ani razu, ale zanim się zdecydujesz, wejdź nawet na stronę inter-cars i poznaj w przybliżeniu ceny części. Przykładowo końcowy tłumik do mojej Kappy dostępny był tylko w oryginale i kosztował 980 PLN ... sprzęgło jak do samochodu klasy LUX - 1600 ... a rozrząd + pompa + roli , które zostały na szczęście wymienione przed zakupem kosztowały ponad 2k ...
Jak się zdecydujesz zajrzyj na stronę
http://www.lanciapolska.org/ i dopytaj kolegów, na pewno ktoś z Tobą podjedzie abo już ją widział. Na pewno dostaniesz rzeczowe opinie.