Czyli 10W40 jest bardziej odpowiednie niż 15W40 nie mówiąc o 10W60 o którym mówił już na samym początku kolega Nikoswariat .Cytat:
Zamieszczone przez bigboykr
Wersja do druku
Czyli 10W40 jest bardziej odpowiednie niż 15W40 nie mówiąc o 10W60 o którym mówił już na samym początku kolega Nikoswariat .Cytat:
Zamieszczone przez bigboykr
Kolego zamiast wydawać na Felgi 18 , 20 czy na Ringi
zapewnij odpowiednie warunki czemuś co daje napędza te felgi oraz zasila akumulator by ringi świeciły
Napisałem 10W60 to olej odpowiedni do kogoś kto ma ciężka nogę
jeżdżąc na 15w40 tylko zarzynasz auto i dzięki tobie potwierdza się że ludzie kupują samochód nie maja na eksploatacje i tylko dobija te samochody , sprzedając auto będziesz sprzedawał auto z dobitym przez Ciebie silnikiem a potem nic dziwnego , że znaleźć nie dobity samochód w Polsce to sztuka
ale to Twoje Auto , Twoje Pieniądze i Ty decydujesz jaki olej lejesz dla mnie możesz nawet lać Kujawski
z tym że to Forum Pasjonatów Tego samochodu a nie osób które lubią katować i zarzynać swój samochód
ps.Sorry że tak ostro ale inaczej do ciebie nie dociera
Dokładnie Nikoś, mineral do to fitów i polonezów, chociaż to jest zbyt mocno powiedziane bo sąsiad ma dużego fiata i zalany jest półsyntetykiem, ale to już inna bajka bo auto utrzymane perfekcyjnie.
Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
Pytam tak dużo o ten olejem bo wymieniałem olej ok. 500 km temu i szkoda mi go od tak wylać .... , ale z tego co widze musze to zrobić . Sory jeśli zawracam wam tym głowe , ale chce mieć dużo info na ten temat , w sumie to po to jest to forum . Nie chce zarzynać silnika , chce się nim cieszyć jak najdłużej . Niestety nie wiedziałem że olej który leje jest nie odpowiedni do tego silnika ...
to go zlej i daj komuś co ma poloneza lub dolewa olej do jakiegoś trupa na
pewno się przyda
pamiętaj każda za oszczędzona złotówka przez nadmierną pazerność złotówkę daje 4zł wydatku min .
Sorki ale olej musisz zmienić !!
Zadawaj pytania jeśli masz wątpliwości - po to jest to forum.
Kiedyś wleliśmy 10w40 do 320d E46 (na żądanie klienta)... Kontrolka smarowania paliła się cały czas, gasła jedynie przy 2tyś obrotów...
Poszukaj oleju 10w40 narazie o parametrach jak najbardziej zbliżonych do 5w40 - proponuje Neste - oni mają taki olej.
A jak szkoda ci tego syfu który teraz wlałeś hmmm wolisz kupic olej czy silnik ??
Neuf czyżby brak panewek ?
Za gęsty olej - autko było świerze :)Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
Zaleliśmy 5w30 i jak ręka odjął :>
koledzy a takie zmiany olejów poprzedzaliście płukanką silnika, czy po prostu nowy, odpowiedni olej i jazda?
Z tego co się już dowiedziałem od kolegi NikosWariat to płukanka , olej i filtr .Cytat:
Zamieszczone przez jarogmur