Motobicer ja tu chciałem sie dowirdziec co lepsze jest 740d czy 750 i a nie jak serwisowac
Wersja do druku
Motobicer ja tu chciałem sie dowirdziec co lepsze jest 740d czy 750 i a nie jak serwisowac
pytanie trochę z czapy bo nikt jednoznacznej odpowiedzi nie udzieli . Przeciwnicy diesli będą zachwalać benzynkę i odwrotnie. A prawda jest taka, że jeżeli jest dobry serwis to zarówno benynka jak i diesel potrafią się odwdzięczyć. Z racji większego spalania ( 3-5 litrów ) benzynki mają zdecydowanie niższe przebiegi , a więc duża szansa na auto z małym przebiegiem. A jak jest po wymianie silnika i dobrym serwisie to może być świetną propozycją. Serwisowany diesel dla lubiących dieslowski terkot jest również świetną propozycją aczkolwiek jeżeli ktoś mało i blisko jeździ to raczej polecam benzynę. Trzeba mieś świadomość, że samochód to nie tylko silnik , ale masa innego żelaza - skrzynia biegów, reduktor , mosty , przekładnia kierownicza , układ jezdy , hamulcowy...... piszę o tym w kontekście serwisów , o których nie chcesz żebyśmy pisali , a które mogą generować takie koszty , że przeklniesz bmw. Auto technicznie zajeżdżone , z dużymi przebiegami i słabym serwisem to proszenie się o potężnew kłopoty finansowe.
jak już zacząłeś wątek to może pochwal się co zacz , jaka cena ..........
730d która mialem dzis oglondac kupilem
Wiedzialem ze diesel wygra [emoji1474]
Naprawde zadbana egzemplarz bez lipy na wszystko faktury kupiona w komisie w rzeszowie