Aldik, ile ty masz prawdziwego przebiegu w tym aucie? U mnie nic się nie dzieje, a auto mam starsze chyba minimalnie. Oczywiście wychodzą zaniedbania po poprzednim Właścicielu i oszczędności, ale to pierdoły i na bieżąco eliminuje.
Wersja do druku
Aldik, ile ty masz prawdziwego przebiegu w tym aucie? U mnie nic się nie dzieje, a auto mam starsze chyba minimalnie. Oczywiście wychodzą zaniedbania po poprzednim Właścicielu i oszczędności, ale to pierdoły i na bieżąco eliminuje.
Postresujemy Aldika przed świętami: jakie usterki xDrive mogą coś takiego powodować? Czy auta przednionapędowe mogą cierpieć na coś podobnego?
Aldik próbowałeś zaczerpnąć gdzieś wiedzy na zagranicznych forach? Może tam już ktoś ten problem przerabiał bo tutaj czuje ze będzie ciężko określeniem przyczyny czemu tak się dzieje, a wymienić wszystko po kolei to nie sztuka
Jak dla mnie to auto na rame.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Auto m a 217 teraz. Czy prawdziwe to nigdy nie wiadomo, z tego co wynika z aso i przeglądów to tak. Auto miał facet od nowości, kupił nowe 750xd, ogólnie "kasa nie gra roli" więc wątpię że cofnął.
Ja mam szczęście do takich trudnych bolączek, w koncu dojde co to, ale kiedy !? :) Co ciekawe dzisiaj jeżdzę i jest ok, nie ściąga. Ewidentnie w zawieszeniu coś zmienia położenie przy jakimś ruchu.
W e65 kiedyś coś waliło, zawiecho sprawdzone i wszystko git, no to pojechałem do znajomego na warsztat, wjechałem na podnosnik i tylko z góry widze jak bierze grzechotkę i kręci mi coś. Zjechałem, ruszam i ciszA :D Podał rękę i życzył szerokiej drogi :) No i chce teraz znów do niego jechać :) Moze powtórzy czary :D
Jade po prostu do przodu pełną p..ą :D Gorzej z hamowaniem, ale dzielny kierowca wyhamuje nawet bez przyczepności :D
Nie no serio, jest git ;) Uporać się z tym ściagniem, rozrusznikiem (aporpo podejrzenie padło na aku), potem polerka i ceramika i cieszyć sie autem, potem zostaną drobne naprawy, jak już pisałem w innym pościem, silnik etc :D Ale to wiadomo, złużywa sie jak w każdym aucie :D
Kolego Aldik uporałeś się z tym ściąganiem? Odgrzewam kotleta ale w moim F01 LCI x-drive są dokładnie te same objawy co były u Ciebie.. Ściąga na prawo, gdy puścisz kierownice samochód skręca w prawo, czasami muszę trzymać kierownice na lewo żeby samochód jechał prosto. Raz jest lepiej, raz gorzej... Wymiana opon i to samo, geometria ustawiona w ASO, dalej to samo, przetrzepali w ASO całe zawieszenie i żadnych zastrzeżeń, zdumieni sytuacją przejechali się jeszcze raz, to samo ... Drugi raz na podnośnik i wymacali jakiś delikatny luz na maglownicy.. Czy to może być przyczyną? Pozdrawiam
Od luzów auto prowadzi się niestabilnie - myszkuje.
Myślę, że na drodze równej jak stół zawsze musiałbyś tak robić, a to oznacza źle wykonaną geometrię. Podeślij mi na prv końcówkę VIN. Coś sprawdzę.Cytat:
[...] czasami muszę trzymać kierownice na lewo żeby samochód jechał prosto.