-
No to pierwsza próba nieudana. Pomimo, że objętościowo obie płyty mieszczą się na jednej DVD DL, to brakuje miejsca na tablicę alokacji. Wywaliłem POIsy z drugiej płyty i tak nagrałem. Nawigacja pokazuje "brak płyty", potem przez ułamek sekundy mapę i znowu "brak płyty" i już tak zostaje... Chyba bez tych edytorów, co wczoraj pisałem, się nie obejdzie.
-
Szkoda ale trzymam kciuki
Gdyby dało się wywalić niepotrzebne dzikie kraje wszystko byłoby ok
-
Niestety się nie da, bo główna baza danych to są jak mówiłem dwa pliki w prawnie zastrzeżonym formacie, więc nie ma się jak do nich dobrać, żeby wyedytować co trzeba. Popróbuję jeszcze, tylko trochę drogi biznes :D wczoraj kupiłem dwie płyty po 10pln za sztukę. Jedna poszła już na marne, została ostatnia. Już patrzę na Allegro, czy jest coś tańszego, to za około 45pln z przesyłką można dziesięciopak DVD DL kupić.
-
-
Straszna doopa i kamieni kupa. Jakakolwiek ingerencja w zawartość płyty kończy się tym, że navi jej nie chce czytać. Próbowałem "odchudzić" płytę nr 1 (WEST EUROPE) z kilku typów POIsów. Po jej nagraniu komunikat "brak płyty". Wspominane aplikacje do edycji są niedostępne i nie ma przez to jak zmniejszyć rozmiar danych.
Dodatkowo mam kumpla co pracował przy systemach nawigacyjnych dla aut. Zgodnie z moimi przeczuciami, nie ma opcji, żeby nasza nawigacja obsługiwała kilka baz danych na jednej płycie, więc albo historie o całej Europie na jednej płycie DVD DL to mit, albo zwyczajnie za chudy w pasie jestem na taki zabieg :)
-
No to szkoda
Pewnie wystarczyloby scalic te pliki z mapami poszczególnych krajów z np DVD 2 do DVD 1 do folderów o tych samych nazwach i byłoby ok tylko żadnego edytora do tego
Niech już zostaną te 2 DVD
Dzięki za chęci [emoji106]
-
Dokładnie. Nie ma w czym ich scalić, a do tego trzeba byłoby pewnie usunąć dublujące się dane (Niemcy i Czechy dla przykładu).
-
BMW się nie podpisało
Trudno
-
Są dla navi z przedlifta na cd mapy polski nowsze niż 2015 ?
-