Witam. Chwilowo miałem problem z moją piątką i nie miałem czasu, jak tylko zacznę działać to dam znać.
Wersja do druku
Witam. Chwilowo miałem problem z moją piątką i nie miałem czasu, jak tylko zacznę działać to dam znać.
[QUOTE=lukasz7;509946]Romek jak sytuacja ?
Właśnie jestem po rozebraniu wydechu. Okazuje się ze dpf został usunięty oraz że czujnik temp. jest uszkodzony oraz na pleciące jest strasznie wielka dziura... Muszę pospawać i załatwic ten czujnik. Zrobię, zobaczymy czy pomoże. Wie ktoś może gdzie dostanę taki czujniczek: 13627809155 ?
No i fajnie wszystko wróci do normy zobaczysz ,czujnik z linku jest w dobrej cenie bierz śmiało
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
... dzisiaj wymieniłem czujnik... i... czar prysl! Dalej to samo... autko buja sie do 100 czasem do 120 (zalezy od warunkow) i przechodzi w swoj stan ograniczonej mocy...:/odpuszczam gaz, zaraz dodaje i lleci jak petarda do np. 150 i znow to samo... z odczytu bledow wynika: blad roznicy przeplywu powietrza i blad filtra Dpf bank 2... nic juz z tego nie rozumiem. Jest ktos w z forum kto mogłby sie podjąć takiej naprawy badz tez pomoc w jakikolwiek sposób. .. prosze o pomoc bo mi juz brak po.... w zasadzie to w tygodniu mam podjechac do kokegi on ma mi zrobic logi, czy to to samo co zapisac mapę silnika? Jeśli tak to w tygodniu ja zdobede. A jezeli chodzi o diagnoze rheingoldem! Czy wie ktos moze jak zrobic diagnostyje wyryskow i diagnostyke klap kolektora?
Podaj kody błędów
004373 dde i dde2 - porownanie mas powietrza ; 004D56 dde - filtr czastek stalych
Zobacz jeszcze rurki łączące Dpf-y z czujnikami ciśnienia może być tam sadza i jak z kolektorem czy wyciągnąłeś z usunięciem klapek i wyczyść czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym
A filtr jest dobrze programowo usunięty?