Ten komunikat nic innego nie mówi jak to że masz Ponownie wybrać bieg !!
Wersja do druku
To to wiem :) ale czym to jest spowodowane? moze ta manetka? dodam ze mam umierajacy aku i nawet kontrolki od abs, hamulca recznego trakcji swieca.
E65 to jest jeżdżąca elektrownia zrób tak jak ci podpowiadali koledzy wyżej nowy akumulator najlepiej żelowy. Następnie pod komputer z czytać błędy i wykasować wszystko co się da. Kolejny krok to sprawdzenie które błędy powrócą jak bumerang wówczas da ci światło na to co się dzieje.
Przy montażu aku są dwie sprawy:
Rejestracja nowego (robimy zawsze po wsadzeniu nowego).
Zmiana parametrów i rodzaju (robimy to jeżeli został wsadzony np. AGM zamiast zwykłego lub zwykły zamiast AGM / inna moc akumulatora niż poprzednio zapisany).
Rejestracje nowego można wykonać samemu programem INPA.
Zmiana parametrów jest już bardziej skomplikowana i nie powinien tego robić nikt kto jest zielony w temacie.
Do Twojego auta powinieneś wsadzić akumulator AGM o pojemności 90Ah lub lekko większy (AGM to nie jest aku żelowy).
Tak jak napisał już ktoś wyżej zmień ta manetkę !
Ogarnij najpierw te sprawy zanim zaczniesz zadawać 1000 nowych pytań.
Gdybyś szukał warsztatu który zajmie się kompleksowo tymi problemami to zadzwoń do mnie - 690 215 855 (Zgorzelec, Dolny Slask).
Aku zrobione zadaptowane, bledow wogole w silnikow nie ma w skrzyni bylo troche ale zostaly wykasowane, po ponownym przejeachniu sie autem beldy nie powrocily do skrzyni ale z biegami andal to sam wiec wymienie ta manetke, jedynie jaki blad sie swieci to trakcji.
Błąd trakcji może się świecić nawet jak nie masz czujnika klocków. Ja miałem taki przypadek , zalecono mi naprawy na 3000 zł a okazało się czystym przypadkiem, że po wymianie klocków - błąd się wykasował :)
dziwne ze komp nie pokazuje błedów a trakcja sie świeci
Jin5 powiem Ci że poczytałem twój wątek i jestem bardzo ale to bardzo ciekawy jak będzie sprawowała się twoja E 65.......mam nadzieję że nie będzie studnią bez dna i zacznę wierzyć że cuda się zdarzają ;-). Będę zaglądał i patrzył co i jak.