dlatego pytałem czy wie gdzie jakieś są :)
a co powiecie o zamiennikach z allegro ?? widział to ktos
Wersja do druku
dlatego pytałem czy wie gdzie jakieś są :)
a co powiecie o zamiennikach z allegro ?? widział to ktos
no Irek myślałem że jak ktoś jest w temacie to się zorientuje że chodzi o gładką powierzchnię zaraz przed soczewką ;) być może moja odp. była nieprecyzyjna ale sądzę że nikt by nie pomyślał o całych szkłach bez prążków :D a dostępność jak jest taka jest ale nie róbmy jakiegoś towaru nie dostępnego bo jeden kolega ostatnio na forum nabył a ja sam kisiłem takie lampy które pogoniłem po sprzedaży e32
Dobra Panowie, ponieważ byłem tydzień daleko poza domem to pierwszą paczkę z oponami przekierowałem na rodziców, przyszły Pirelli na tył i bardzo się mój tata zdziwił jak mu powiedziałem, że to tylko dwie opony są w tej folii :D , robią wrażenie, myślałem że to 265 będzie węższe :)
W środę powinien dojść komplet takich samych opon w rozmiarze 235 na przód i będę dawał je do założenia :)
Dobra, założyłem marchewki zamiast ściemnianych dymionych z przodu i zamiast BH przyszły helle w oryginale. Raczej tak to zostawię, teraz jeszcze na wiosnę maska i błotniki żeby wszystko było proste oraz nowy prosty zderzak żeby wszystko było cacy :
http://images52.fotosik.pl/226/7bb1c23a7339d1fe.jpg
rano wyglądała tak:
http://images52.fotosik.pl/216/20ef8d35f30ff771.jpg
według mnie teraz jest lepiej
No oczywiście, że marchewka lepsza :)
Jak umyjesz auto wypucujesz i popatrzysz wtedy to zobaczysz dopiero efekt
Byłem dziś u dwóch oponiarzy, jeden wziął fele na maszynę i powiedział " nie dam rady, nie stać mnie na renowację pana felg " po czym polecił mi drugiego który ma maszynę do run flat'ów ale ten również się poddał po 15 minutowym podejściu do pierwszego koła. na razie jestem godzinę do tyłu ale za to mam 4 wentylki gratis bo od założenia ich zaczeli.
w piątek pobawię się dalej, mam namiary na kolejnego dla którego tu zacytuję "parapety podobno nie są wyzwaniem".
Dobrych masz specjalistów ale z drugiej strony jak mają zniszczyć to lepiej niech nie próbują ;)
no ten drugi miał, takie dodatkowe kółko co naciskało koło ale powiedział że boi się :)
Nie w tym jest rzecz Martynka. Potrzebna jest montażownica z dodatkowym ramieniem na pneumatyce, sprawdź sobie w necie jak to wygląda.
Nie o przystawkę do run-flatów chodzi, tylko o montażownicę obsługującą koła do 22".
Przez wzgląd na to że ładne masz te felgi i szkoda popsuć roboty z polerką dobrze się zastanów komu to zlecasz, jeśli na codzień nie pracuje przy niskich profilach to nie ma co myśleć żeby się za to zabierać.
Pozostaje ci znaleźć albo dobrego majstra z dobrą maszyną, albo pojechać na zakład z autoryzacją Porsche, BMW, MB, Audi, tylko że w ASO za montaż grubo się płaci, ale tam będziesz miał pewność że wezmą odpowiedzialność bo pracują również na fabrycznie nowych felgach i niskich profilach.
Ja przy swoich kołach zmieniam opony sam, po renowacji raz wystarczyło że zleciłem to komuś i rant był do polerowania bo nawet po nieumiejętnym przyłożeniu łyżki przy demontażu zostaje ślad.
Zadzwoń jutro to coś ci podpowiem odnośnie montażu, ja w tym nie pracuję i traktuje to jako zajawke ale nie chcę robić złej roboty tym co z tego żyją.