To co ludzie źle tam robią ? Problem tarcz bijących to głównie wina tarcz, chyba że ktoś czegoś nie dokręci etc..
Wersja do druku
To co ludzie źle tam robią ? Problem tarcz bijących to głównie wina tarcz, chyba że ktoś czegoś nie dokręci etc..
Jeśli mówimy o made in PRC to owszem ale jeśli mowa o dobrych, markowych to nie masz racji.
Co robią źle ? A chociażby to, że nie czyszczą dokładnie piast i to jest najczęstszy błąd mechaników a co dziwne, najczęściej to się zdarza w ASO.
W mojej piaście to sie można przejrzeć - baa moje lusterko w łazience nie jest tak przejrzyste :D Ale kiedyś, lata temu, wymieniałem przed domem kumplowi w E32 własnie tarcze i klocki, robiłem to chyba wtedy pierwszy raz, więc oczywiście nie było mowy o jakimś tam czyszczeniu piast itd itp (co dla mechanika powinno być tak wiadomym jak spuszczenie starego oleju przed wlaniem nowego), wsadziłem mu jakieś firmu X, no i ? no i jeździł zadowolony i żadnych bić !
A mi akurat pokrzywiły sie EBC, uznali reklamacje pierwszych ale teraz juz wiem ze nie mam na co liczyć. Zobaczymy jak te zimmermany.
A no pewnie, że czasami się uda tak, że na brudnej będzie latać ale to sytuacja jedna na tysiąc, trza mieć po prostu szczęście. Ty swoje wykorzystałeś na kolegi E32 a na Twoje auto już zabrakło :becky:
EBC Ci się pokrzywiły i uznał Ci zapewne nie producent a sprzedawca, dlaczego ? A no dla świętego spokoju ;) Ale to takie moje spekulacje bo wiem jak to się załatwia.
Dziesiątki tysięcy kompletów OZ sprzedane do BMW i owszem, zdarzały się reklamacje no ale z reguły widać było syf w miejscu styku z piastą.
Setki kompletów OZ zamontowanych w przeróżnych BMW i nigdy nikt nie wrócił - wnioski sam możesz wyciągnąć ;)
Ja również zamówiłem OZ Sport u Lewiana, ciekaw jestem jak będą się sprawować. Piasty oczywiście wyczyszcze na błysk ;-)
Lewian ale Zimmermany zwykłe założyć czy może te Sporty......? też mam komplet hamulców do wymiany (w E65) i czekam żeby dojechać swoje do końca i czeka mnie wymiana całości.
Może jeszcze pytanie czy firma Textar daje radę bo jestem usilnie do niej namawiany?
Co do obecnej jakości to chyba w przypadku każdej firmy to trochę loteria (przy odrobinie nieszczęścia można trafić na felerną partię).....
Dzięki za odpowiedzi. Chcę mieć trwałe i skuteczne hamulce. W związku z tym konkretne pytanie:
Myślę o takich tarczach:
http://allegro.pl/tarcze-p-zimmerman...184752871.html
A pytanie brzmi:
Lepsze konkretnie będą do tego klocki
ATE Ceramic:
http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-p...179576207.html
czy EBC RED STUFF:
http://allegro.pl/klocki-p-ebc-red-b...184721088.html
Do tego jeszcze kwestia czujnika zużycia. Obojętnie jaki zamiennik, czy jednak da się to spartaczyć i jakieś marki trzeba omijać szerokim łukiem?
To czy Zimmermann Standard czy Sport to już zależy od tego gdzie jeździsz i jak jeździsz. Jeśli głównie trasa, masz ciężką nogę i spotykasz się ze zjawiskiem fadingu to zdecydowanie sport.
Textar jak najbardziej, równie wysoka półka co Zimmermann, problem tylko taki, że firma padła i zostały resztki towaru.
Tarcze OK, klocki EBC odpuść do nich, ATE Ceramic klienci nam bardzo chwalą w połączeniu z tymi tarczami. No chyba, że nie zależy na czystej feldze to skuteczniejszy hamulec uzyskasz stosując klocki ferodo, które też będą tańsze od ATE Ceramic.
Pracuje w hurtowni z elementami układu hamulcowego także jak coś to mogę Ci coś załatwić w dobrych pieniążkach ;)