Co to za ceny w tym Krakowie.....nie wiem czemu tak jest że tak bardzo różnią się ceny między jednym a drugim Aso.
Wersja do druku
Są ASO drogie i ASO droższe od tego drogiego :)
Mieć auto za ponad 50 tysi i szukać oszczędności na ori częściach za 400 zeta ?? .......... no comment.
To co tyczy się termostatu AGR - jest zamówiony BEHR, który jest odpowiednikiem ORYGINAŁU, termostatu głównego w ASO nie mieli na stanie - tutaj nie chodzi o te 100zł Kolego.
Mieć auto za "50 tysi" tak jak Ty to nazwałeś - to jedno.
Drugie - mieć 7er za "50tysi". (Choć ja zapłaciłem dużo więcej, ale to nie o tym mowa).
Nie oszczędzam na tym aucie, staram się je serwisować "mądrze" - jakkolwiek to zrozumiesz.
Zakupiłem termostat "inny" niż w ASO - nie kupiłem używanych klocków z używanym filtrem abym nazwał to oszczędnością.
Auto też mam serwisować TYLKO w ASO aby nikt nie pozwalał sobie mówić później "Oszczędny"?
Zapłacić 900zł za wymianę czegoś, co każdy mechanik wymieni za 100-200zł?
Choć chyba 90% użytkowników 7er na tym forum auta serwisuje w nieautoryzowanych warsztatach na lepszy czy gorszych zamiennikach (sprawa indywidualna).
Jeśli się mylę, to przepraszam. Nawet nie wiedziałem że mamy tak bogatą społeczność - mimo to że i nawet najbogatszy oszczędza.
Arman spoko, Tequile poniosła trochę fantazja i może nie do końca zrozumiał przekaz naszej rozmowy....
Na to wygląda ;)
Arman kupilem nowy termostat Berha i po 3 miesicach, jak przyszla zima wyrzucilem go do kosza. Znajomy ma sklep motoryzacyjny i mowil, ze czasami wracaja do niego wlasnie. Rozwaz zakup oryginału.
@ Arman, nie podważam Twojego dbania o samochód, nie mówię też że serwisowanie poza ASO jest czymś złym, nie neguję zamienników itd. Napisałem o oszczędności, która akurat w tym przypadku wydała mi się dziwna, jeśli na pierwszy montaż idą faktycznie takie same części to OK, nie miałem takiej wiedzy.
Co do oszczędności wśród tych bardziej zamożnych to temat rzeka, niestety zjawisko coraz częstsze - mam dużo i niech tak zostanie, nie ważne jakim ( późniejszym ) kosztem....
@ MC1, przekazu nie było żadnego, poza dyskusją o zróżnicowanych cenach w ASO, tak że moja fantazja nie miała nawet minimalnego pola do popisu ;)
Termostaty wymienione. Narazie jest wszystko super i chyba spalanie tez zdecydowanie spadlo...
Jedynie nie moge w to uwierzyc ze jezdzilem tak tyle czasu...