-
Normalna cena za regenerację głowic to około 450 PLN brutto bez wymiany prowadnic zaworowych i żadnych innych elementów, poza uszczelniaczami, plus planowanie i szczelność. Są frezowana gniazda jak i docierane zawory. Również za nowe popychacze trzeba dopłacić.
Jeżeli cokolwiek wymieniają to cena wzrasta proporcjonalnie, nikt Ci nie zrobi wymiany wszystkich prowadnic w tej cenie, musiałby dopłacać do interesu. Jak ja robiłem głowice to prowadnica jedna kosztowała około 20 PLN, u mnie w M70 jest 12, a u Ciebie 16 w jednej głowicy
Generalnie jeżeli głowice nie są po gigantycznym przebiegu to te zabiegi wyżej plus nowe popychacze i będzie bardzo dobrze.
Ja jak zawoziłem głowice od M70 z e31 po przebiegu 160k to facet powiedział, że są tak idealne, że nawet by nie planował.
-
ja dałem 750plna za obie planowane, gniazda obrabiane, wymiana prowadnic na wydechach głowice jak wróciły to były lusterka
-
To napisz na forum kto to robił, myślę, że przyda się mi jak i wielu innym użytkownikom.
-
Panowie fajnie :D chwalicie sie co kto za ile zrobil ale nikt mi nie chce pomoc? :D
-
jak to nie napisałem Ci to norma guma p[o tylu latach pracy parcieje kruszeje i puszcza zwłaszcza, że V8 grzeją pod maską jak reaktor jądrowy
kup zimerin i te uszczelki co ciekną i wymień i zapomnij o problemie
gdzie robiłem tam gdzie zwykle u ogarniętego kolegi od V8 numer do niego mam strony swojej nie ma jakby co pytać na pw
-
Wszystko by sie zgadzalo ładnie pieknie tylko ze ja odme zmienialem :/ tam nic nie cieknie. Pytanie? Ten czarny separator pod pokrywa rozrzadu on ma byc jakis szczelny? Czy ten kapturek mozna odlaczyc? Mozliwe ze to wina samych uszczelek ale cos czuje ze gdzie indziej jest problem i chodzi o odpowietrzanie wlasnie skrzyni korobowej :/ tylko nie wiem czego sie zlapac teraz...
-
Uszczelki mam wiec bede wymieniac tylko teraz zwalenie skrzyni mnie czeka :/ dzisiaj juz cos grzebalem ale jeszcze daleko w lesie jestem i juz mi sie nie chce. Odkrece wal napedowy bez sciagania wydechu?
-
Witam Panowie. Mam trochę podobny problem i nie chciałbym zakładać nowego tematu. Mój problem polega na tym iż nie pracuje na 8 cylindrze. Najlepsze jest to, że czasami jest dobrze, a czasami jeden cylinder nie działa(8) np. ostatnio na 3 odpalenia silnika raz było wsyztsko ok. Gdy jest odłączona wtyczka od valvetronic to wszystko jest ok tylko wyskakuje na liczniku check. Podmieniana była cewka, świeca, wtrysk i dalej to samo. Brak lpg. rok 2002 silnik 4.4 Macie jakieś pomysły? i ewentualnie jaki może być koszt naprawy?
-
podłączałeś auto pod jakiś interfejs diagnostyczny? jakieś błedy wyskakują? skoro odłączasz valvetronic i wtedy działa to tam szukaj problemu lub z samym sterowniku silnika. Ośmiele się stwierdzić że bez dobrego magika od e65 się nie obejdzie.
-
ja osobiście nie podłączałem ponieważ cały czas gdzieś w trasie jestem, a samochód stoi u mechanika i ten nie może dojść o co chodzi. Dlatego przy odrobinie czasu chciałem się czegoś tutaj dowiedzieć.