-
Siemano !
Po wymontowaniu 1ego z 2ch katalizatorów( ponieważ fura się dusiła nie miała "kopa") i wstawieniu przeróbki oczywiście przez konkretnego mechanika startowałem z 3ma różnymi 7kami w tym dwie V12 i pociskałem na długość auta ... Wcześniej nie dawała rady ...
Wnioskuje że ma większego kopa ale dzwiek wydaje metaliczny nie to co orginał ...
Zastanawiałem się nad drugim katalizatorem ale jak narazie sprawuje się super ,
B.
-
To tak jakbyś szedł w różnych butach,co za doświadczenia kolego robisz.
-
jak już wywalać to oba naraz...
Ciężko przewidzieć jakie konsekwencje dla silnika ma taka operacja - w końcu jedna strona chodzi "luźniej" niż druga ... Ogólnie układ korbowy tych silników jest porządny , ale chyba lepiej nie ryzykować ...
-
Witam
ja mam v8 3,5l katalizator w jednym tłumiku dzwoni jak dzwony w kościele po zdemontowaniu drugiego okazało się że na ten też przyszedł już czas to wywaliłem oby dwa i w to miejsce wstawiłem strumienice zabudowane i wyglądają jak kat.i jest OK. :P
-
ja dzisiaj wywalilem katy i zapalila mi sie pomaranczowa kontrolka silnika ? Moje bmw z 1999r 728 . Czy mam sondy za nimi ? jak pozbyc sie tego bledu ?
-
jeśli masz m52TUb28 czyli na podwójnym vanosie to masz katalizatory wbudowane w kolektory wydechowe i masz za katami sondy lambda ale zaraz Sylwek znajdzie tu problem i napisze iż chodzi o czujniki tlenu ponieważ się ma stracha przed krytyką i wyżywa się nadużywając uprawnień
-
mam, a jak pozbyc sie tego bledu ?
-
No i proszę mamy przykład kombinatorstwa, nie będę się powtarzał,inżynierowie niemieccy są jednak górą,co trzeba zrobić?, ono wstawić katy[sprzedają na allegro czasem używane z Anglii,tam są przeważnie w prawie idealnym stanie,sam takie zakupiłem,angole raczej serwisują auta i wymieniają zużyte] i będzie spokój ,teraz czeka cię zakup katów,komp i może jeszcze jakieś inne dolegliwości sondy L.
-
dodam że w m52tu są stalowe i nie padają więc po co wywalać ?
-
mialem popekane obudowy z katow ,a jednego wogole nie bylo :| poprzedni wlasciciel musial cos mieszac . Dalem wywalic calkiem i pojawil sie ten blad. Mam nadzieje ,ze znajomy cos mi na to poradzi jak podepniemy pod komp moja 7. Nie wiem czy to jest kwestia pospawanych obudow ,ale zauwazylem ,ze auto lepiej sie zbiera.