To prawda, ze się ciężko mieszka.. mi dźwignęli wkłady do lusterek oba fotochromy... ząłozyłem normalne i wydrapałem na nich nr rejestracyjne. na razie pomogło :)
Wersja do druku
To prawda, ze się ciężko mieszka.. mi dźwignęli wkłady do lusterek oba fotochromy... ząłozyłem normalne i wydrapałem na nich nr rejestracyjne. na razie pomogło :)
Dzisiaj zauwazyłem,że jest u mnie to oświetlanie drogi kierowcy jak się wysiadzie z auta...swiatła świeca się przez okolo 20 sek...jest to w kazdej E38 czy może moja jest egzemplarzem 1 na 1000 000 :D ?
Masz zakodowaną funkcję follow me home
tjk84 nie trzeba było drapać , zwykłych ci nikt nie powinie, oni się czaja tylko na foto :) Mojemu ojcu jak powineli foto z e39 to jak dzwonił za wkładami po Wrocławiu do osób które tym handlują każdy sie pytał w jakiej dzielnicy mieszka :)
Ja w dodatku funkcję "follow me home" ma tak zaprogramowaną, że zapalają mi się halogeny na ten czas.
A u mnie halogeny i wsteczne, nie ważne jak stane mam jasność :) :) :)
a wie ktoś jak ustawić opcję aby po ruszeniu blokowały się zamki w drzwiach? pamiętam ze w vectrze C była jakaś sekwencja przycisku od centralnego i kluczyka w stacyjce...
z tego co pamiętam, koduje się w NCSExpert, zamki się zamykają po przekroczeniu 30km/h
Powiedzcie mi jak ustawić funkcję "follow me home" ? Dam radę ustawić przez inpe ?
Nie, inpa nie jest do takich rzeczy. Spróbuj NCSexpert.
U siebie zrobiłem blokujace się drzwi i to jest ok, ale najgorsze że po zgaszeniu silnika drzwi pozostają dalej zablokowane i trzeba je otworzyć dwukrotnie klamką od wewnatrz bądź przyciskiem na tunelu środkowym do zamykania/otwierania drzwi.
nie wiem jak w E38 ale w E87 ja to mam po prostu w komputerze pokładowym do ustawienia, 10sekund roboty. I po wyjęciu kluczyka zamek sam się otwiera. w E38 nie będzie podobnie?
Na jakiej zasadzie działa funkcja follow me home, u siebie ostatnio przez przypadek pociągałem lewą dźwigienkę kierunkowskazów do siebie i światła się zaświeciły na ok chyba 20 sek po czym zgasły,
czy to to?
tak - to jest wlasnie to
podziękował, punkcik leci
musisz zaprogramować w nscexpert, ale ja ci nie powiem jak bo najwidoczniej już miałem ją włączoną
Powróćmy na chwilę do "CODE" uruchamiam funkcję , zamykam auto po czym otwieram przekręcam zapłon żąda kodu wpisuje auto odpala , zamykam otwieram i już nie chce kodu normalnie odpala , o co chodzi?
za każdym razem jak chcesz uzbroić samochód w CODE musisz wpisać kod przed opuszczeniem pojazdu. Jeśli takiego manewru nie zrobisz to nie będzie chciał abyś go wpisywał i odpali bez kodu.
Czyli to normalny objaw myślałem że ma kłopoty z zapamiętaniem kodu , więc nie ma się czym martwić dziękuję za sprostowanie .
a ja mam takie pytanko, czy jak u mnie nie ma pakietu komfort z odpalaniem to będzie działa funkcja CODE? jeśli tak to kiedy i jaki kod wpisać? na bierzaco jakiś wymyślić?
Wydaje mi sie ze funkcja code jest w każdym e38.
Przekręcasz kluczyk w pierwsza pozycje, wpisujesz kod naciskasz set i wyciągasz kluczyk.
a jak z funkcją follow me home ? , w końcu ciągniemy manetkę od kierunku ? czy od długich ? czy woglę jak to zaprogramować jeżeli się nie da , tylko podpinając pod kompa ?
Manetka od kierunków i od długich to ta sama manetka. Ciągniesz ją jak bys chcial komus mrugnac dlugimi i wlacza sie ta funkcja, jezeli masz wyjety kluczyk ze stacyjki.
A czy wiecie ze wasze-nasze siódemki informują nas bodajże dwoma piknięciami że wybiła właśnie równa godzina.... oczywisnie gdy w te chwili jedziemy samochodem ;))
mój zawsze, parę sek przed pełna godziną
Mnie malo szlag nie trafił gdy uruchomiłem tą opcję..... A tak niewinnie się nazywa .... "MEMO". BAAAAAAAAArdzo intuicyjne hehehehe
A to tak mi pika co jakis czas. Ja nie mogę normalnie, do szalu mnie doprowadza te pikanie. Jutro se rano to wyłącze.
Ja to wyłączyłem chyba przy zmianie z US na EU w navi. Trochę mnie to wkurzało i rozpraszało :)
Fajnie byłoby gdyby zamiast pikania gadał polskim głosem :)
ja mam to wlaczone przydaje sie
pik pik pik :D
pik pik pik :D[/QUOTE]
mi bardzo, szczególnie w trasach z lub do polski;))
Nie wiem czy juz ktoś wspominał. Kiedyś widziałem film o e38 dawno dawno temu. I taki bajer mi sie teraz przypomniał. Jeżeli macie fotel z pamiecią to można przypisać ustawienie fotela do każdego z pilotów. U mnie niestety nie ma el. foteli wiec nie wiem dokładnie jak to sie robi. Ale kiedyś mi powiedział koleś że pilot sam się konfiguruje z fotelem.
A wiecie że ASC da się wyłączyć tylko częściowo ? Przytrzymując przycisk dłużej wyłączamy w ASC funkcję ograniczania mocy na kołach, tym samym ASC wykorzystuje tylko ABS (dohamowuje koło). Tak wyczytałem przynajmniej, może mnie ktoś poprawi :)
Nie możliwe z tym ASC - przynajmniej u mnie. ASC działa na przepustnicy dławiącej dolot, zamykanej w momencie różnicy prędkości kół. Czujniki ABS są wykorzystywane do wykrycia zbyt szybko obracającego się koła napędzanego względem koła bez napędu. Koła nie są przychamowywane. Ot cała filozofia :D
ASC od 95 czy 97 przyhamowują koła z tyłu. Jak jedno się obraca a drugie stoi to system oprócz dławienia silnika przyhamowuje to koło co się szybciej obraca. Dzięki temu to koło co ma więcej przyczepności ciągnie.
Było coś takiego z przytrzymaniem guzika dłużej ale nie wiem czy to nie tyczy się aut z dsc.