Naładuj dobrze akumulator. Ja jak miałem słaby i auto dłużej postało to też wyskakiwał ten błąd. Lecz utrzymywał się do chwili naładowania podczas krótkiej przejażdżki. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu błąd znikał.
Wersja do druku
Naładuj dobrze akumulator. Ja jak miałem słaby i auto dłużej postało to też wyskakiwał ten błąd. Lecz utrzymywał się do chwili naładowania podczas krótkiej przejażdżki. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu błąd znikał.
mi niestety nie gaśnie, nawet po trasce 250km. Jakie powinny być wskazania akumulatora oraz prąd wychodzący z alternatora? Mogę zmierzyć i będzie wiadomo czy to akumulator
to i ja dorzuce cos od siebie mialem wlasnie ten blad ostatnio ( wczoraj ( pojawil sie kiedy zaczelem ostro dawac w rure mu a mialem uszkodzony czujnik abs albo jak zmienialem z D na S ale zgasilem silnik dzisiaj wymienilem czujnik abs i narazie cisza jak nigdy
Ja tym razem odgrzeję kotleta. Problem u mnie jest taki, że raz na jakiś jakiś czas (w zimie mogło co kilka dni jak były śniegi), teraz co około miesiąc dwa, jadąc sobie nagle w losowym momencie liczniki mi zaczynają wariować, wszystkie wskazówki przez chwilę latają sobie jak chcą, potem wracają do normy i wywala błąd getribenotprogramm, wszystko działa jak należy wszystkie biegi wchodzą, nic dziwnego się po tej akcji nie dzieje prócz błędu na zegarach. Kiedy zgaszę i odpalę błędu nie ma.
Co może być przyczyną?
Odgrzewany...Mam ten sam problem co kolega wyzej Andriey. Dokladnie te same objawy elektroniki, nic mechanicznie sie nie dzieje ze skrzynia. Coz to ku*#a jest?
Na pewno jakiś błąd z komunikacją. Może woda w skrzynce ze sterownikami?
Tradycyjnie bez podpięcia pod kompa pomoc w tym problemie jest utrudniona.
Mam to samo, co kolega Andriey i JABUKASIGA pt:
"nagle w losowym momencie liczniki mi zaczynają wariować, wszystkie wskazówki przez chwilę latają sobie jak chcą, potem wracają do normy i wywala błąd getribenotprogramm".
Ktos doszedl co to moze byc? Patrzac po objawach zakladam ze to cos typowo z zawilgocona elektronika a nie np. awaria mechaniczna skrzyni?
Najprościej zacząć od diagnostyki komputerowej. Błędy mogą podpowiedzieć powód problemu
Oj tam wiadomo ze diagnostyka to podstawa w co 2 wątku taka odp. :) pytam bo nie chce mi się s 4 piętra stacjonarki nosić żeby wpiąć się po rs232 ;) robie to w ostateczności, a czytam ze 3 user ów miało ten sam obiaw. Ale do rzeczy - nic nie dzieje się bez przyczyny w sobotę byłem na wymianie opon. Wulkanizator oczywiście 10 min napierdzielal w lewe tylne koło pneumatem/mlotem. Stawiam ze rozwalił się przez to czujnik abs lewego tylnego koła, który w sumie odpowiada za odczyt zegarów i dane do skrzyni.
Do skrzyni idzie chyba informacja z prawego czujnika