Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
AMEN ;)
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
AMEN ;)
Akurat co do Waszej bezstronności można mieć podejrzenia! ;DCytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
bractwo plemników - dwunastu plemników :D :D :D
Tak śledzę ten temat jakiś czas. Mam jednak wrażenie, że to wszystko donikąd prowadzi. Do Autora tematu (nie obraź się oczywiście) ale: pytanie zawarte w temacie jest chyba najgorszym jakie można zadać. Dlaczego? Ponieważ na to pytanie każdy da Ci inną odpowiedź i uzyskasz bardzo wiele (często bardzo rozbieżnych) poglądów i co ciekawe każdy może mieć rację. W ten sposób będziesz miał mętlik w głowie i mimo najszczerszych intencji ludzi, których pytasz o radę. Pamiętaj, nie ma czegoś takiego jak "najlepszy silnik". Gdyby tak było, to po co BMW produkowałoby tyle innych wersji? Najwięcej tu zależy od osobistych preferencji. Przejedź się po prostu wszystkim od 725 do 750 i oceń sam, co najlepiej spełnia Twoje oczekiwania. Wtedy, jak wstępnie wybierzesz szukaj, pytaj o wady, zalety, najczęstsze usterki itp. itd. danego silnika i albo się utwierdzisz w przekonaniu, albo zweryfikujesz wybór. To chyba najlepsza droga do zakupu, jaki Cię usatysfakcjonuje. Bazując w takiej kwestii wyłącznie na opiniach innych możesz być potem niezadowolony. Taka mała dygresja ;)
Jeśli już pytasz to biorąc pod uwagę Twoje kryteria polecałbym Ci M62 (3,5 lub 4,4). Silnik ten nastręcza względnie mało kłopotów i jest jakimś kompromisem między mocą a ekonomią. Biorąc pod uwagę że lubisz "przycisnąć" 2,8 może Twoich oczekiwań nie spełnić, co wcale nie oznacza, że jest za słaby czy nieudaną konstrukcją.
dzis smigalem 4,4 uu rakieta boze wrazenia niesamowite w gazie gosc mowi ze 25 l to juz max a srednio to 20l.w automacie.a sa w manualu te silniki?bo jednal przezwyczailem sie do manualu ale bym sie skusil i na auto.ogolnie bymsmy sie dogadali ale widac ze zapuszczona i raczej tylko pokazowka z wierzchu a w srodku chlew posrysowana juz na poczatku ja skreslilismy ale chodzil ozeby sie przejechac.bo silniczek wydawal sie nie zly.no juz nawet nie szukam 728:)rozejrze sie za duzym i w gazie
ale frajda uuuuuuuu.
Był manual 6-cio biegowy - ale ciężko je znaleźć i często mają skrzynie nie pierwszej świeżości ( szczególnie synchronizator 2-go biegu ) .
Ale jak znajdziesz w ładnym stanie to nic tylko brać .
Ale zawężasz sobie poszukiwania - bo musi być 4,4 , do tego , manual , w gazie i w bdb stanie - możesz tego szukać długo ...
ja mam takiego ale nie sprzedam
nie wiem czy to prawda ale seryjnie było 147 sztuk ?
znaczy wiecie jakby i 735 lub 4.0 albo 750 w gazie sie trafilo tez bym wzial!nawet w automacie.a jak z przebiegami w 7?bo w deislach to sie orientuje co sie dzieje.ale w benzynach?
mój ma 339 000km i jeździ dalej ;)
jak już tak szukasz to szukaj 4.0 lub 4.4 w manualu
a jak z jej awaryjnoscia po takimn przebiegu
?juz szukam intensywnie