bo lpg to złooooo 8/
Wersja do druku
bo lpg to złooooo 8/
To może ja wam opowiem o mojej przejażdżce 740d
Więc zaczęło się tak moje 4,4 było chipowanie i niestety nie zgadzały się sumy kontrolne i auta nie mogło odpalić dostałem na dojazd do domu 740d po chipie innego klienta
Przyspieszenie mierzyłem kilka razy ale przy tej mocy bolid wyrywa fajere z rąk i chciał nie chciał trzeba rzucić stoper na piękne welury i
skoncentrować się na jeździe wiec niestety tych danych wam nie podam , mogę tylko powiedzieć ze objechałem ze świateł takie auta jak Dodge pick up v8 5,7 hemi ( bosze jakie to miało alusy chyba 22" bo mając otwarte okno miałem wrażenie ze porysuje mi facjate wentylem który był niebezpiecznie blisko z racji 22" no i z faktu ze 740d zastępczy jest ostro zglebowany )
Wiadomo V8 miał trochę więcej mocy ale 740d nadrabiał niutonami a wiec do 3 szliśmy równo a na 4 przy 2tys obr już go nie widziałem,
nie wiem może przez dym wydobywający się z rury przez hektolitry spalanego Oleju Napedowego ( wiadomo sportowe auto to i sportowe paliwo) z 740d
Miałem tez ciężka przeprawę z tzw meśkiem ale i tym razem zastępcze 740d dal rade choć z lekko zadyszka spowodowana jak się później okazało przez zacinająca się 7 turbinę na przedostatnim cylindrze...
Mowie wam ze jak wysiadałem z tego auta byłem bardziej rozstrzelony jak po przejażdżce moim prawie 340KM 740i Właściciel coś tam próbował tłumaczyć ze diesel jest dla osób w podeszłym wieku ale ja mu nie wierze - 740d to po prostu demon prędkości.
Gorzej było po południu - bo zęby odpalić to monstrum musiałem 2 razy biegać z akumulatorem po schodach żeby podładować go swoja prywatna ładowarka ( 2 razy pewnie dlatego ze ładowarka nie była przystosowana do takich akumulatorów)
Ale żeby w ogóle wyjąc akumulator trzeba użyć specjalnych narzędzi do otwarcia maski a narzędzia te znajdującego się w bagażniku do którego dostęp jest bardzo utrudniony z racji bardzo wartościowego sprzętu znajdującego się w środku. Jednak po kilku rozmowach i konsultacjach z właścicielem udało się i to obejść..
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy wiec po 1 dniu oddałem e38 740d - bo o nim była mowa i musiałem się przesiąść w mimo wszystko mułowate 740i
Wrażenia były takie ze aż pokusiłem się o napisanie tego kolaboratu który mam nadzieje zachęci innych do kupna przyzwoitego 740i bo nawet po 740d po chipie jest wolowate a spalanie jest ogromne a koszt eksploatacji wysoki