Masz racje, ale każdy .. a może sie uda/... w sumie z osób o których wspominałem to nikt od lat nie mial z tym problemu. Zaoszczędzili juz znaczącą kwotę, szczególnie że są w tej grupie handlujący.
Wersja do druku
Masz racje, ale każdy .. a może sie uda/... w sumie z osób o których wspominałem to nikt od lat nie mial z tym problemu. Zaoszczędzili juz znaczącą kwotę, szczególnie że są w tej grupie handlujący.
Może czas zrobić liste kto głosował na dobrą zmiane.....Bo to staje sie mało zabawne.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Problem polega tez na tym ze nasz kraj w żaden sposób nie pomaga obywatelom weźmy przypadki gdy wystawisz fakturę a ktos Ci nie zapłaci,nikogo to nie obchodzi Vat i dochodowy musisz wykartkowac.
Co do nie zapłaconego vatu to zwracasz się do urzędu i oni oddają.Wiadomo że musi minąć jakiś termin od płatności fak.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Tak jaro ale musisz wykartkowac i dopiero się prosić o zwrot.Miałem raz taką sytuację co prawda kwota tylko 600 z groszem i tak mi nie wrócili bo ten który mi nie zaplacił nie dał mi zaświadczenia ze swojego US że jest płatnikiem Vat...Mój znajomy miał jeszcze gorzej faktura na ponad 80 tys vatu koło 20 i dupa w bardzo szybkim czasie US mu konta zablokował i wjebał komornika.
Ty przytaczasz tutaj sposób rozliczania się przedsiębiorcy. Szary obywatel na umowie o pracę ma bardzo niewiele opcji odpisania sobie od dochodu; w zasadzie tylko dziecko dzisiaj można odpisać. W Niemczech można sobie odliczyć 0,30EUR/km dojazdu do pracy. To jest bardzo dużo. W Polsce co możesz? Nawet netu już nie wolno.
Wprowadzili by dziesięcinę i duże kary za niepłącenie i większość dla świętego spokoju by płaciła a i z innych krajów by się do nas pchali drzwiami i oknami jak do raju podatkowego.
Płacenie faktur to temat rzeka w mojej profesji.Tylko nieliczni płacą jak termin wypada.Poprostu trzeba być czujnym na nowe firmy,kontrachentów itp....Takie czasy
Korzystał ktoś z Was z rankomatu, pewna to strona? W piątek kończy mi się OC, agent robił mi symulację i u niego wychodzi ok 1300 zł, a z rankomatu pokazuje niecały 1000 do zapłaty w AXA, zachęca aby skorzystać.