Oooooo Cena jak cena ale czy nie ma do tego silnika termostatów o niższej temp otwarcia ?
Wersja do druku
Oooooo Cena jak cena ale czy nie ma do tego silnika termostatów o niższej temp otwarcia ?
to podobno jest oryginał i jak nie kupie tego to wpierdol dostanę :/
Cena całkiem OK, a Behr w wielu modelach szedł na pierwszy montaż.
ty pietrek to jednym słowem artist jesteś ! :smug: obserwuje cały ten temat od poczatku, życze dalej tak dużej wytrwałości !
Hola, hola mechanik zle ci podpowiedzial!
przed liftem termostaty sa inne, bez grzalki (bez wtyczki)
maja 90 stopni, sa tansze
ten co pokazales jest po lifcie 105 stopni i ma grzalke
taki potrzebujesz
http://allegro.pl/termostat-bmw-e31-...581790870.html
kupuj smialo
zobacz ze jest bez wtyczki (bez grzalki)
Dokładnie to od 09.1998 szedł 105 stopni. Czyli tak jak Franco pisze lift.
Co do uszczelek to Erling i Rainz to najlepszy wybór.
Popychacze hydrauliczne wymień. Koszt mały a sądzę, że czas na nie. Jak już masz silnik otwarty to głupio byłoby tego nie zrobić.
@Supermen ,po winie to już się nie da nic sprawdzić a jak by się nawet jeszcze dało to i tak to jest wtedy obojętne :triumphant::RpS_lol:
@Pietrekgolab ,Ty powiedz temu mechanikowi ,że mu go kupisz ale jak nie będzie pasował to on ma wpierdol i płaci ze swojej kieszeni za jeden i drugi :biggrin1::biggrin1::first:
popychacze nie takie tanie
24x25-30 :)
ja nie zrobilem tego i zaluje bo sie czasem odzywaja na goracym, nikt mi nie podpowiedzial, ale czlowiek po fakcie madrzejszy
2 raz bym od razu zmienil
a uszczelniacze taniej, a to raczej wiekszy mus
sprawdzaliśmy ten termostat. Jest z czujnikiem ale nie ma do niego żadnego kabla. Ten wahler z alledrogo jest inny jak ten w aucie ja mam szybkozłączkę a nie na opaskę aha i numery oryginału się zgadzają. to co ja mam tam podmieniony termostat czy jak \??? Sprawdzaliśmy dziś te uszczelki pod kolektory ssące. Mechanik nie ma do nich żadnych zastrzeżeń są w bardzo dobrym stanie. Mówił że kiedyś miał klienta z takim problemem że guma się rozpadała i zasysało lewe powietrze i silnik chodził jak w matizie. Co do hydroregulatorów zaworów to też mi je sprawdził 3 słabo trzymają (słabiej od reszty) więc 75 zeta to nie tragedia :) zaoszczędzone pieniądze zainwestuję stukające zawieszenie bo łupało sakramencko że aż strach było jeździć. Jakiś płyn ma być dobry podobno nie jakiś z kauflandu bo te tanie szybko wrą. ja się na tym kompletnie nie znałem ale po tym samochodzie to chyba branżę bede musiał zmienić bo się tyle rzeczy dowiem :P
Jeśli chodzi o płyn chłodniczy, to polecam Prestone (żółta bańka), lub koncentrat BMW, chociaż Prestone jest świetny i łatwo dostępny w razie czego.