Odświeżam temat :) czy coś się poprawiło w kwestii widzenia e38 jako klasyka? :) Dalej sporo tego jeździ... pancerne auto, możne dlatego.
Wersja do druku
Odświeżam temat :) czy coś się poprawiło w kwestii widzenia e38 jako klasyka? :) Dalej sporo tego jeździ... pancerne auto, możne dlatego.
Dla BMW E38 już jest klasykiem:
https://obrazki.elektroda.pl/2049085...9396_thumb.jpg
Sporo tego jezdzi??? U mnie w Stolycy widuję może z jedną na tydzień, a czasem i na dwa ;) Ciągle jak się gdzieś zatrzymam taką wypucowaną to ktoś podchodzi o nią pyta, chwali jaka piękna, że zawsze chciał taką mieć i wogóle... Mimo wszystko myślę, że upłynie jeszcze parę lat zanim E38 będzie prawdziwym young timerem. Z roku na rok po każdej zimie ubywa pordzewiałych i zajeżdżonych trupów, a dzięki temu ceny tych w dobrym stanie idą w górę ;)
Były czasy gdy ktoś maluchem jeździł to się śmiali biedny jedzie. Ja mam czas i nie zamierzam swojej v12 sprzedawać na liczniku 99 tys mil sporo pracy by przywrócić blask fabryki ale nie zamierzam rezygnować. Jeśli czytam że samochód to dresiarski wóz szpachle na drogach i ktoś pisze że e38 nie jest klasykiem to znaczy ma niewłaściwy pojazd do swoich ambicji. Samochód 007, auto z transportera, pierwszy w którym zastosowano światła ksenonowe, auto którym wożono prezydentów (Aleksander Kwaśniewski). Samochód który w 1994 roku miał czujniki deszczu, klimatronik, ABS, ESP, DSC, Nivo, nawigację, telewizję, telefon, fax, podgrzewane powietrzne a nawet z masażem fotele. To się pytam co będzie klasykiem co miało w 1994 roku coś więcej do zaoferowania? Rolls-Royce Silver Seraph 1998 rok był produkowany z silnikiem bmw v12 M73. Ktoś jeszcze ma wątpliwości co do klasyka jakim jest E38?
Mercedes W140, a pierwsze xenony były w E32, nie w E38.
Pierwsze xenony były już w E32, tu niestety muszę Cię zmartwić :)
E38 powoli się robi klasyczne. To ostatnie BMW z taką linią i w takim stylu. Nie ma tu co dyskutować. Jednak problem z klasykami dzisiaj jest zgoła innej natury. Na ile z takim weźmy tu zostańmy przy E32 nikt nie ma wątpliwości że to klasyk, to jednak rynek jest dość mocno napełniony E38. Tego jeździ jeszcze dość dużo. Jest kupa strupów. Auta są stosunkowo młode jeszcze. No i wyprodukowano sporo więcej niż tych starszych. Przez to jeszcze tak trochę naciągane jest to bycie klasykiem przez E38.
Klasykiem zostanie bez wątpienia. Natomiast czy będzie pojazdem kolekcjonerskim...wątpię.
E38 klasykiem ZOSTANIE. Tak jak powiedziałeś. Tu również nie mam wątpliwości. Ale czas przyszły. Jednak jeszcze troszkę czasu minie nim tak się stanie.
Ciekawym przypadkiem jest zaś E39 ze z grubsza tych samych lat. Tego auta, to jest wręcz kult. A klasykiem to nie powinno być wręcz.
Tak jak Tommo napisał: Klasyk to nie znaczy od razu Auto Kolekcjonerskie. Każde auto staje się z wiekiem klasykiem, bo taka jest definicja klasyka :) Alpiny E38 mają szansę stać się autami kolekcjonerskimi, bo były limitowanymi seriami. Zwykłe E38 na tę chwilę raczej nie. Może coś się zmieni w przyszłości.
Oj tam gadacie ;)
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...02&oe=5B209E9E