A ja bym podszedł do tematu tak: ogarnął akumulator/alter czy ewentualnie manetkę tak aby jeździło bo zdziwiłbym się gdyby to skrzynia i tyle w temacie. Wszelakie szarpanie się po sądach szybko przekroczy kosztami cenę auta.
Wersja do druku
A ja bym podszedł do tematu tak: ogarnął akumulator/alter czy ewentualnie manetkę tak aby jeździło bo zdziwiłbym się gdyby to skrzynia i tyle w temacie. Wszelakie szarpanie się po sądach szybko przekroczy kosztami cenę auta.
No z ori to chyba się w takiej kwocie nie zamkniesz, chyba że jesteś mechanikiem i sobie sam zrobisz. Ja z rurką od Seby zmieściłem się ze wszystkim w 2000 pln, ale wymienione były uszczelki pod kolektorem, dekiel przysłaniający rurkę i jeszcze jedna krótka rurka, co nie wytrzymała demontażu.
Taka cena była w Kaliszu gdzie serwisuje auto.Jak zabieg wykonany jest podczas zmiany uszczelniaczy to jeszcze taniej.Sama rurka jest b.tania, resztę pochłania robocizna itp. uszczelki.
To się będę musiał chyba kiedyś do tego warsztatu przejechać ;)
Panowie jutro wielki dzien bede mial kolo pasowe i juz bede wszystko skrecal alternator podlaczony dzis probowalem tak sprawdzic czy zaplon dziala ale cos nie chcial mi krecic ale to chyba dlatego ze mam odlaczone kable od alternatora?
ciekawe jak miał kręcić bez akumulatora, bo tak to zrozumiałem :D
Nie chodzilo mi o to ze alternator byl odlaczony i nie krecil:D Wiec Pany wszystko smiga, aktualnie auto choinka bo co chwile zapalaj sie bledy ale pewnie to od tego ze byl zwalony alternator i nie bylo ladowania i pradu, jutro jade na kompa. Problem z biegaiem D wystepuje ale raz jest dobrze a raz tak ze jak wrucam te to musze dzwigienke trzymac tylko rusze puszcze i normalnie jade tylko ze jak stane np na swiatlach to znowu mi wskakuje na N i znowu musze to samo robic a czasami wbije i jade i zatrzymuje sie i jest git, powiedzcie mi co to za przyczyna moze byc tego.
I jeszcze tak sobie mysle jak uproac sie z ta odstajaca maska...
maska ma dwa zaczepy po dwóch stronach pewnie jeden masz urwany i nie załapał... Co do problemów ze skrzynią sprawdź pod kompem jakie są błędy, zakoduj akumulator i jeśli nie będzie poprawy to sprawdź sterownik skrzyni.
Powiedzcie mi jak zakodowac aku? bo wlasnie nowy kupilem bo tamten padl. Co do skrzyni to jak ruszam to poakzuje mi sie taki wykrzkik i pisze REPEAT GEAR SELECTION.