-
E38 jak wyszła pamiętam pierwsze wrażenie - full gangsta, d..pa szeroka jak 2 maluchy i ogólnie wypas. A F01 sprawia wrażenie mniejszej od E38. No ale poczekamy, zobaczymy jak się pokaże na ulicac. Mój brat, który pierwszy raz widział F01 skomentował: Przód to ma jak traktor" ;D
-
To chyba, że jest opcja, iż ta 7er była powypadkowa i na szybko ją zrobili do jazdy próbnej. Nie chce mi się wierzyć aby taka była nowa F01 to brzmi jak jakiś zły koszmar :)
-
A ja byłem w servisie niedawno po kilka cześci i kątem oka zobaczyłem nowe 7er ... osłupiałem ... od razu poprosiłem aby mi ją otworzyli ... Zrobiła na mnie niebagatelne wrazenie ... Ja dla mnie jest śliczna, gabarytowo wydaje się dużo wieksza od e38 jak się stoi przed maską wydaje się jakby zamiast samochodu stał przed tobą wielki płetwal błękitny ... Dla mnie bomba i marze o tym aucie ... Tylko ciekawe jak się sprawuje technicznie. Pozdrawiam
-
Zgadzam sie z Masta , nowe 7 jest niesamowite :) proporcje jak trzeba ,środek znowu jak w BMW :cool:
-
Byłem w Bavari pare dni temu i stała sobie piękna 730d, ehh mioodzio, jeszcze ladniejsza jak na fotkach, zakochałem się od pierwszego wejrzenia, taaką chce, tylko jedną ma wade na dzień dzisiejszy - jakieś 400tyś za drogo :D
-
Ja już swoje przeżycia z pierwszego jej ujrzenia opisywałem więc się nie będę przepisywał ale tak jak ktoś wcześniej napisał ja też się zakochałem od pierwszego wejrzenia. Jest idealna a grill... hmmm rzecz gustu ale w końcu od zawsze seria 7er miała na celu być oryginalna i robić to coś w głowie co ja nazywam "burdel" :D
-
No miałem "przyjemność" zasiąść za sterami tego wynalazku i... rozczarowanie. W środku mniej miejsca niż w moim audi C4 z 1991 roku, to po pierwsze. Jakiś tunel środkowy że niby podłokietnik niestety skutecznie ochrania mnie przed pasażerką obok. To po drugie. Jak na mój gust zegary beznadziejne. To po trzecie. Tak samo z widocznością przez szyby - bieda. To po czwarte. A Nappa czy tam Nasca, jak zwał tak zwał, śmierdzi! W ogóle nie czuć zapachu BMW. To po piąte. I po szóste, porowaty lakier na egzemplarzu który oglądałem. Na swoim E36 mam lepszy, pomijając rysy, ale przynajmniej gładki. Jak na tej klasy samochód - skandal.
Pozdrawiam.
-
hahaha stary ten tunel jest w 7er od zawsze i podłokietnik większy niż fotel w Twoim Audi też :D reszty nie skomentuje bo aż żal
-
Ten porowaty lakier to prawdopodobnie lekka "skórka pomarańczowa". To jest domena aut z fabrycznym lakierem. Moja e36 tego nie miała, bo była wszędzie lakierowana. E38 za to miała wszędzie oryginalny lakier i właśnie taką strukturę. Dokładnie taką samą jaką ma nowa F01. Szczególnie wyraźnie widać to przy sztucznym oświetleniu.
-
dzis z ciekawosci sprawdzilem finansowanie w leasingu to pierwsza wplata ok 150.000zł czyli 30% wartosciu pojazdu (bogatsza werjsa) i potem przez 4 lata spłacanie po kilka tysięcy nie jest duzym obciązeniem dla wielu ludzi... Ale jednak poczekam az bedzie miec kilka lat i kupi sie za "normalne" pieniadze, chyba ze wczesniej wygram w totka albo szybko sie dorobie :x
Jak jezdze moja "nowa-stara" 735 i wszyscy znajomi sa pod wrazeniem ze auto nie pierwszej nowosci a ludzie na ulicy sie ogladaja, komfort bardzo wysoki, dynamiczne to jest, to nie chce myslec jak jezdzi sie nowa 7!!!! to musi byc cos jak bajka albo uczucie porownywalne z lotem w kosmos. Poprzednia wersja 7 nie robiła na mnie takiego wrazenia, a nowa chociaz wyglada jakby byla tylko po liftingu poprzedniej wersji optycznie robi na mnie ogromne wrazenie! Jak bede w najlbizszym czasie w wawie i bedzie do jazd testowych to auto to chetnie sie przejade. Apropo. Warszawskie salony BMW maja juz swoje egzemplarze do jazd probnych??