-
ja Ci nic nie każę kombinować z głowicą tylko dla mnie ściągnięcie czapek i założenie ich bez regeneracji ( nie mylić z portingiem ) to dziadostwo może jeszcze na silikon i starą uszczelkę co by koszta przyciąć????? Jak dla mnie albo sie coś robi dobrze albo tego nie robi a nie na odwal sie jedno gniazdo zaworowe zrobione a drugie powiedzmy nie.
-
dokładnie to że to V to nie znaczy że jak się zrobi jedną głowice to będzie dobrze bo przecież to jakby 2 oddzielne silniki. Zgodnie ze sztuką i dla świętego spokoju trzeba zrobić 2 głowice. W skład takiej regeneracji powinny wchodzić: planowanie, wymiana uszczelniaczy, obróbka gniazd, zaworów, prowadnice zaworowe.
-
dokładnie to co napisałem ja jak robiłem kapitalkę w swoim to było to zrobione profi i koszt nie był zabójczy 750pln z faktrka vat czyli bez pewnie w 500-600zł bys sie zmieścił i masz jak należy
-
Dzisiaj bylem u fachowca ktory obija sie z tymi glowicami i nie tylko :) tzn porzadny warsztat :D W poniedzialek wioze glowice do sprawdzenia i mi powie co i jak, jakie koszty itp itd. Takze za tydzien mniej wiecej bede wszystko wiedzial :) Pytalem przy okazji i druga i czy konieczne jest tez jej sciaganie? Odp mi ze jak chce sprawdzic ja bez sciagania to powinienem przeprowadzic zabieg z powietrzem. Tj. majac zamkniete wszystkie zawory wtloczyc w cyl powietrze z 5bar, odkrecic kolektor wydechowy i nasluchiwac syczenia. Jak bedzie spierdzielalo powietrze to sprawa jasna a jak nie to moge jeszcze smialo na niej latac. Co Wy na to?
-
że albo rób obydwie albo wcale
-
Panowie wracam do tematu :P Fura po remoncie chodzi jak marzenie ;P i z samej pracy jestem dosyc zadowolony. Ale teraz gryze sie z kolejną bolączką ktora siedzi w moim aucie. Chodzi o wycieki oleju :/ wczesniej olej walil do kolektora z tad ten remont :/ ale teraz leje sie z uszczelek :/ i wczoraj wywalilo mi uszczelniacz walu od str skrzyni. Nie wiem co to moze byc ale wydaje mi sie ze nie odpowietrza sie skrzynia korbowa jak nalezy. Ma ktos jakies wskazowki? Powoli zaczynam powatpiewac o bezawaryjnosci BMWoski silnikow M62...
-
Koledzy Ja się przymierzam ( tz. kupiłem jedną głowicę okazyjnie do M62b44 i właśnie się regeneruje full opcja) i teraz pytanie odnośnie ceny za kompleksową regenerację powiedzieli mi 470zł za jedną głowicę. Czy to dużo czy mało ? Na co zwrócić uwagę przy takim zabiegu wymiany uszczelek pod głowicą ? Jakieś rady odnoście montażu i demontażu głowic ?
-
470 cena w miarę okej zależy ile prowadnic masz do wymiany w tej cenie i czy będzie w pełni zregenerowana zwłaszcza gniazda zaworowe
jak ściągasz to kwestia tylko dobrego ponownego montażu i to tyle nowe uszczelki pod dekle i kolektor dolotowy gratis bym dał bo te pod głowice to oczywistość jak będziesz miał na wierzchu koltor dolotowy wyczyść go i wymień odme za jedną robotą
to, że olej cieknie to normalne z wiekim to tylko kawałki gumy w końcu ( uszczelnienia ) kiedyś musza stracić szczelność i skruszeć
powymieniaj te co ciekną i tyle
-
Uszczelnień dolotu i odmy 2x nie będę zmieniał bo miesiąc temu to robiłem łącznie z wymianą ślizgów i napinaczy ( żałuje że nie zrobiłem głowic ). Zregenerowane ma być wszystko gniazda zaworowe , prowadnice ( mówił że są ok ale ma się im jeszcze przyjrzeć) , uszczelniacze , planowanie i coś tam jeszcze oraz szkiełkowanie głowic żeby były piękne i ładne :)
-
ja za 2szt dałem 750 robiłem to samo co ty ty dasz 940 czyli tragicznie drożej nie jest udrzyj te 40zł z końcówki i działaj