chyba zadna z tamtych nie ejst na forum a jak jest to nie kojarze ...
a co do imprezy .. chodzilo mi o te mocniejsze ;D stad zastanawialo mnie twoje zniechecenie spalania do 750i ;D ale teraz wszystko wyjasniles ..
Wersja do druku
chyba zadna z tamtych nie ejst na forum a jak jest to nie kojarze ...
a co do imprezy .. chodzilo mi o te mocniejsze ;D stad zastanawialo mnie twoje zniechecenie spalania do 750i ;D ale teraz wszystko wyjasniles ..
Napisalem maila do firmy adgaz w piasecznie, odpisali, ze zakladali juz gaz do 750 e38 i ze sekwencja IV generacji to 7'500. Czy ktos korzystal z ich uslug?
Dzwonilem tam, gosc powiedzial, ze zakladali juz dwie instalacje do v12 e38 i ze nie ma problemu z nimi, przeglad instalacji co 15tys km, gwarancja 2 lata.
7,500 za cała instalacje????? :mad: mi to strasznie podpada........wiec uwazaj , jest to oczywiscie za mało!!!!
daj sobie spokoj z LPG :papa:
..i ta wypowiedz nie wnosi nic do tematu....dyskutowalismy juz na ten temat :( . Wiec dajmy sobie spokoj z takimi wypowiedziami.Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Pozdr.
Jak ja się dowiadywałem... to:
Prins VSI koszt ok. 11000...
Stag (polska instalka) 7500-8000 ...
Było to już dosyć dawno a euro od tego czasu spadło o złotówkę... więc wszystko możliwe.
Oczywiście obie instalki IV generacji... V generacja zaczynała się od 15000 więc to był już kosmos!!
Dzisiaj mnie szokło.. instalacja KME w łodzi ten serwis co raven pisał wołają 6500zł.. cena poprostu mnie powaliła..
a tak przy okazji ktoś wie co to za instalka?? dobra czy raczej jak się uda... Jedyna racja za tym warsztatem to że szef jeździ 750 i był konkretny w rozmowie..
a w kwestii cen dodaję jeszcze moją wypowiedz z 5 listopada...
znalazlem dystrybutora KME na DE i np. zestaw na V8 z norma ECE115 kosztuje 899€ + Lpg bak + montaz. Czyli cena na V12 jest b. realna. Natomiast co do jakosci to szukam jeszcze, przede wszystkim problemy.
natomiast polski sklep oferuje do V8 za 2170 + zbiornik 350zl + montaz + osprzet.
Do V12 nie ma jestej instalki, wiec montuja moze z 2 V6 (4340 zl)
Pozdr.
Tak, zakladaja dwie szustki, dwie instalki, cztery listwy wtrysku,
mam znajomego co zaklada gazy i tyz jezdzi 750 i ma wlasnie dwie zalozone, parowniki KME, komputery STAGA-300 listwy wtrysku Valteki zulte lub czerwone, twierdzi nawet ze mu zeszla w trasie do 12l gazu, ale jakos mu w to nie wieze :hihi:
i dodal ze jej nie sprzeda bo tak mu malo pali :)
ale pewne jest ze to bedzie smigac, za przyzwoite piniedze ;D
wiec odwagi te auta naprawde lataja na gazie bez problemowo ;)
Kronos 6500zl to zadne powalenie- to normalna cena za instalke do V12 ;)
Skoro do V8 koszt instalki oscyluje w okolicy 3600zl to montujac 2 sztuki wychodziloby 7200zl ;) nie zapominajmy jednak ze zbiornik idzie tylko jeden, wtryski po 3 w listwie, zuzycie "miedziuchy" takie same ;) wiec jakby dobrze pokombinowac to za 5-5,5tys moznaby zejsc :] jak znam zycie to wlasnie ten dodatkowy 1tys zl monterzy doliczaja za "podwyzszony stopien trudnosci" :D