-
Jak najszybciej :) A na poważnie to po prostu wykręcę cały mechanizm który jest pod lewarkiem i wkręcę go do siebie, jak trzeba będzie to cięgno też przełożę. O elektryce jeszcze nie myślałem, ale to zostawiam na koniec. Dziurę w drewnie wytnę dremelem, mam jedno drewienko do zniszczenia na próbę :) Ale to już sama kosmetyka. Na początku wywalam cały tunel i wszystko będzie na wierzchu dopóki nie zacznie poprawnie działać.
-
Kolego Marecki7er a dlaczego nie zostawic całego osprzetu z m60. Widze ze silnik m62 masz bez wanosow wiec spokojnie to wszystko bedzie chodziło,nie sugeruj sie nowszym osprzetem gdzie wiele jest tam niepotrzebnych zeczy aby zmniejszyc emisje spalin i takie tam a tak zaoszczedzasz ze dwa kilo miedzi i trzy nerwow. Niedoczytałem ale jak w e32 masz manuala to tez wszystko pasuje a co chodzi o sprzegło to obudowa skrzyni spokojnie zmiesci ci zestaw 260 z 6gang.
-
nie przeczytałeś chyba uważnie to ma być projekt ze skrzynią steptronic
-
Tak umkneło gdzies. Steptronic w e32- bardzo mi sie podoba. Bedzie jezdził szybko i nareszcie duzo szybciej przyspieszał.
-
Fajnie jak by udało się zachować oryginalny wygląd lewarka i Zachować klasyczne "T" E32 na lewarku E38 zamiast już obłej gałki E38. Tak będzie? Bo drewienko zostanie ori + otworki/przyciski dodatkowe jakieś?
-
Lewarek to kosmetyka, będę chciał żeby zostało klasyczne T ale zobaczymy czy się, jak to będzie wyglądało z tym panelem z e38 i zobaczę jak będzie wyglądać gałka z e38, ale to już na prawdę na samym końcu.
W tym tygodniu planuję włożyć silnik ze skrzynią do budy.
-
Tu masz podgląd jak wygląda gałaka z E38. Co prawda nie Steptronic, ale coś tam mniej więcej widać ;)
http://xxx.synder-styles.com/e32/2009-09/001b.jpg
http://xxx.synder-styles.com/e32/2009-12/004.jpg
-
E no też wygląda to dobrze ale tylko dlatego że zrobione z głową założone wraz z mieszkiem i plastikiem E38 i jest ładnie Podoba mi się też tak. Myślałem że będzie źle bo widziałem takie rzeczy ale wybierak i plastik z E32 a gałka na siłe wsadzona z E38 i wyglądało to fatalnie. To może marecki tak będzie najlepiej jak widać na fotkach :D ?
-
eee steptronic sporo szybszy od tej skrzyni 5 biegowej z e-32??? to ja chyba jakims innym steptroniciem jeździłem :)) steptronic ma aby bajer tego zmieniania biegów tempo ich zmiany jest podobne do tego z 5HP18/5HP30 osiągi się poprawia ba mamy tu 3,0 vs 4,4
-
Steptronic ma troche wiecej zalet. Nie ma mozliwosci zredukowania biegu na nizszy gdy ma za wysokie obroty,mozna nim naprawde fajnie redukowac,pomaga przy dynamicznej jezdzie przy wychodzeniu z zakretu, a na trybie sport robi sie naprawde ciekawie. Co chodzi o osiagi miałem na mysli m62b44 a o przyspieszenia zwłaszcza na trybie automatycznym S o steptronicu przy tym silniku