i nie pisze tu jak twierdzisz zeby sie wybielic ale poprostu boli mnie takie pierdo........ jak nie masz dzieciaku ciekawszych zajec kup sobie klocki...
\
Wersja do druku
i nie pisze tu jak twierdzisz zeby sie wybielic ale poprostu boli mnie takie pierdo........ jak nie masz dzieciaku ciekawszych zajec kup sobie klocki...
\
Kolego. Twój język którym się posługujesz wypowiadając się, mówi sam za siebie.
Ja nie pie..dole. Tylko to boli jak się spotyka takich ludzi, którzy są nie uczciwi.
Fajnie mnie nazwałeś "dzieciaku" po tym wszystkim to widzę, że to ty nim jesteś.
Jakie koszty? Myślisz że zamówienie kuriera (złożenie zlecenia odbioru) nic nie kosztuje. Kuriera nie było, bo nie odbierałeś telefonu. Chodź wiedziałeś, że ma być u Ciebie.
Czemu nie odpowiadasz na pytanie stawiane na koniec.
Czemu nie możesz oddać pieniędzy? I wyjść z tej sytuacji z twarzą?
Kolego Hubus, poki co, to Ty masz tutaj problem. I niewierze, ze to zbieg okolicznosci. I cos mi sie wydaje, iz nie zagrzejesz tutaj dluzej miesca. Wlasnie dlatego jestem za zaostrzeniem zasad dzialu sprzedam!
I powtarzam jeszcze raz, sami uzytkownicy sa odpowiedzialni za wszystkie transakcje poprzez forum!!!!!!!!!!
Grzesiu moją propozycję w innym dziale już masz jak rozwiązać temat sprzedaży internetowej poprzez forum. Powtórzę raz jeszcze :) sprzedaż tylko jako podlinkowanie aukcji z serwisów zarejestrowanych zgodnie z ustawą o sprzedaży aukcyjnej w internecie np. swistak, allegro, ebay (nie dotyczy tutaj sprzedaży komercyjnej firm).
Dodatkowo w każdym ogłoszeniu z automatu w stopce informacja o niebezpieczeństwie kupna poza serwisami aukcyjnymi.
Oczywiście według mojej oceny jeżeli taka sytuacja jak w tym temacie ma miejsce to jedyne zalecenie jest takie aby kupujący odczekał 7 dni na realizację umowy. W przypadku braku jej realizacji zgłosił sprawę na policje to nic nie kosztuje (mogę potwierdzić o jej skuteczności bo to nie pierwszy i nie ostatni pewnie przypadek).
Nam wszystkim nie biorących udziału w tej tranzakcji zalecam mimo wszystko ostrożność w nazewnictwie oskarżeń gdyż pomówienia również godzą w pewne aspekty ....
Sprzedający jak zrozumiałem z zapewnień wywiąże się z umowy a nas wielu nauczy "... na cudzych błędach".
Dodatkowo regulamin sprzedaży (której byłem również twórcą) nie jest już dostosowany do postepów technicznych jakie daje nam Voip oraz generator numerów pesel dzięki czemu numer telefonu stacjonarnego w dzisiejszych czas to najmniejszy problem !
olejus a co z ludzmi ktorzy nie maja konta na portalach ogloszeniowych ? Ja sam kupilem przez 7er.pl czesci do auta za kilka tys zl i nigdy nie mialem problemow . Oszustwa byly sa i beda to tylko od nas zalezy jak sie przed nimi zabezpieczymy .
Podłączam się pod pytanie. Ja osobiście nie mam np konta na znanym polskim portalu aukcyjnym, a nawet jeśli założę to i tak nie będę wiarygodnym kupcem/sprzedawcą ze względu na znikomą ilość transakcji. Poza tym na portalach aukcyjnych także zdarzają się oszustwa. Jedynym bezpiecznym w 100% sposobem zakupu jest zakup z odbiorem osobistym i wpłacie przy odbiorze. Ew zakup u osób sprawdzonych i polecanych. Uważać przy zakupach internetowych/telefonicznych trzeba wszędzie. Nie ważne czy to forum, portal aukcyjny, osoba fizyczna czy firma.
Tak czytam ten wątek i sie zastanawiam...w czym problem?hubus nie wysłałeś towaru a otrzymałeś zapłatę to jaki problem...oddaj kasę i sprawa zamknięta...no chyba,że już oddałeś a ja coś przeoczyłem...wtedy zwrocę honor.Pozdrawiam.
Ja tam towar wolę odbierać osobiście albo ew. transakcję poprzez allegro ponieważ do pewnej kwoty są ubezpieczone i po zgłoszeniu np. faktu nie otrzymania towaru allegro nam wypłaci poniesione straty, oczywiście przy kwotach większych allegro pokrywa jakoś do 70% tylko kwoty z tego co pamiętam. Ponadto przy płatności z góry kasa idzie do allegro najpierw a dopiero allegro przekazuje ją sprzedającemu. Wiadomo zakup poprzez allegro jest droższy ale bezpieczniejszy a niekiedy tańszy niż koszta paliwowe dojazdu osobistego lub np ew. straty kosztów paliwowych jak np. po przyjeździe do klienta zastajemy np. dom jednorodzinny w stanie surowym (tylko cegły) z skrzynką na płocie i tyle, wtedy wiadomo że wydaliśmy na paliwo=strata ale zysk=nie straciliśmy reszty gotówki. Transakcje jak najbardziej poprzez dział sprzedam ale powiedzmy za pośrednictwem allegro lub tylko za pobraniem z sprawdzeniem zawartości ! przesyłki i wydaje mi się że wtedy nie będzie problemów j/w.
Jasne, na pewno się dogadamy, tak jak dogadaliśmy się do tej pory. Skoro nie odbierałeś telefonów, to na co ja mam dłużej czekać?? Na wiadomości odpisywałeś "jak Ci się zachciało", teraz udajesz wielce obrażonego, chociaż to Ty oszukujesz! Ja Ci wpłaciłem kasę od razu, bo jak coś ustalam, to się z tego wywiązuję. Ty po wpłacie kasy byłeś nieosiągalny, skąd mogłeś wiedzieć, czy był kurier, czy nie, skoro przyznałeś, że Cię nie było? Po co miałem marnować czas i znów wypełniać formularze po odbiór paczek, skoro nie miałem gwarancji, że w ogóle kurier Cię zastanie?
Oddaj pieniądze i sprawa będzie ZAKOŃCZONA, o czym zresztą od razu chętnie napiszę tu na forum.
Obiecywałeś, że doślesz fotele, adres DOSTAŁEŚ, więc w czym Ty masz problem? Chcesz na forum pokazać, że to niby ja jestem nieuczciwy?! Nie mam ani foteli, ani kasy, a Ty ze wszystkiego nie robisz sobie nic. Dnia 12-09-2012 napisałeś: "dopiero odczytalem wiadomosc w poniedzialek wyjdzie paczka nie mogles sie dodzwonic poniewaz bylem nie osiagalny dla nikogo.", później 13go września "spokojnie do konca tygodnia beda napewno bo tez juz mi bardzo zawadzaja w garazu"
I gdzie te fotele?!
Śmieszne i żałosne...
No Panowie chyba sie dogadali bo cisza nastała...mam nadzieję,ze obie strony zadowolone.Pozdrawiam.