tak ale termostat masz sprawny,a kolega nie!!
Wersja do druku
Kolego mariuszu, a jak to wygląda u ciebie. Dolny wąż od chłodnicy, czyli ten z lewej strony patrząc od pompy wody masz gorący czy tylko ciepły? Bo jeśli u ciebie jest tak gorący jak pozostałe to mój leży, jeśli chłodniejszy to u mnie działa, oraz jak twarde są u ciebie węże do chłodnicy.
Jeszcze nie macałem po wężach kiedy termostat się otwiera, ale na logike to chyba jasne ze kiedy termostat otworzy duży obieg wszystkie węże będą miały jednakową temperaturę.
U mnie pokazuje 108-109 a termostat nadal nie otwiera - dla tego pytam.
W taki wypadku jeżeli termostat przy 109 stopniach nie otwiera sie "to wiedz, że coś sie dzieje" :D.A tak na powaznie to przy 109 stopniach powinien się otworzyć, ale mogę się mylić.EDIT:Dzwoniłem do mojego speca od BMW i powiedział ze na 99% po otwarciu termostatu wszystkie węże powinny mieć taka sama temperaturę.
kolego Piotr trzeba było dłużej poczekać bo jeżeli faktycznie sie ni otworzy to temperatura będzie wzrastać być maże że zgaśiłeś motor w momencie gdy właśnie zaczoł sie otwierać i końiecznie wlej płyn a nie wode korek nie musi być dokręcony
kolego Mariusz termostat jest aktywny cały czas nie tylko w czasie upałów
no właśnie tak jak pisze kolega KOSSARO po kilku minutach byłby pełny zegar