Ok, rozumiem.
Gdzie znajduje się ten przełącznik ON/OFF do akumulatora ?
EDIT:
Już znalazłem, troszkę był schowany :-)
Wersja do druku
Ok, rozumiem.
Gdzie znajduje się ten przełącznik ON/OFF do akumulatora ?
EDIT:
Już znalazłem, troszkę był schowany :-)
Odświeżę temat i zadam w sumie chyba głupie pytanie : Po co tak właściwie jest ten wyłączni akumulatora i jak on działa? Czy dokładnie tak jak bym klemę odkręcił od aku czy mimo wszystko gdzieś ten prąd dochodzi jeżeli jest w pozycji off ?
Podejrzewam, że do najważniejszych rzeczy dochodzi, ale uruchamia sie jakiś tryb eko :) W instrukcji chyba jest napisane aby go używać na wypadek dłuższego pozostawienia auta bez uruchamiania .
W pozycji off możesz spokojnie jeździć. Dzięki tej pozycji bunia ma o wiele mniejszy pobór prądu na postoju mimo całej masy elektroniki w aucie.
To po co właściwie to jest jak można na tym jezdzić ? Bezsensu .
Po to to jest żebyś mógł odpalić samochód po dwóch tygodniach stania pod chmurką przy temp. -10C więc jednak z sensem:)
No ale jak mozna jezdzic na off to jakie moduły np. nie beda działały ? Powinno całkowicie odcinać prąd. Nie jest powiedziane ,że akurat moduł który zostanie zasilany nie zeżre prądu.
Nie działa np pamięć zmieniarki CD pamięć płyty CD itd...Ja zawsze zimą jeżdżę na off i nie mam problemu z odpalaniem samochodu po nocnym postoju nawet w dużym mrozie:)
Dzięki. Muszę to potestować z czystej ciekawości. :)
Musisz poczekać do zimy:p