wydaje sie byc bardzo korzystna oferta =)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Wersja do druku
wydaje sie byc bardzo korzystna oferta =)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Tak tylko jest jeden haczyk-jak zawsze. Jeśli ja spowoduje wypadek i uszkodze jakiś inny pojazd wtedy nie dostaje odszkodowania. Jeśli wjade w drzewo, sarne, ukradną mi auto, drzewo się zwali na auto itp to dostaje 80% od wartości wyceny mojego auta.
Mi głównie chodziło o kradzież więc ja jestem zadowolony bo lepsze 80% ceny w kieszeni niż nic ;)
czyli moge OC w link4 a AC w PZU?
Pozdr.
Oczywiście. AC i OC nie są ze sobą powiązane więc możesz ubezpieczać gdzie chcesz. Najczęściej ludzie biorą tzw pakiety dlatego OC i AC mają z tej samej firmy ;)
PTU oc 578 zł bez zadnych zniżek(powiat krośnieński)...jeżeli chodzi o to czy ktos jest godny czy nie godny zeby miec e38 to dla mnie poje... gadka ...zwykłe auto i tyle ..fakt ze FAJNE... i troche droższe w utrzymaniu..
Heh, w Warszawie to samo (PTU, ten sam samochód, bez zniżek) - ok. 1500 PLN :?Cytat:
Zamieszczone przez Waldi
[quote="michal_5000"]Heh, w Warszawie to samo (PTU, ten sam samochód, bez zniżek) - ok. 1500 PLNCytat:
Zamieszczone przez Waldi
1500? Duzo moim zdaniem...no ale nie porównywujmy Wawy do takiego zadupia jakim jest Krosno;) Maja pewnie jakies swoje przeliczniki ze taka rozbieżność. Fakt faktem że polise mi robiła kumpla dobra znajoma...ale to i tak bardzo duża róznica...
tan sam powiat (krosnienski) pzu znizki max 520 oc + nw
tak kontrolnie... wczoraj płaciłem OC, nie chciało mi się szukać i nie mam zniżek, zapłaciłem 2200 PLN w AXA 'na telefon' .... kolega rok temu za podobny pojazd dał 1600 w PZU.
Jak za zboże ale spieszyło mi się :-(
Tak myslalem zeby zarejestrowac auto w polsce - ale po tym co piszecie jednak zrezygnuje.
Myslalem ze w niemczech jest drogo - a jest inaczej.
Ja place przy maksymalnych znizkach za OC + czesciowe AC 2030 PLN rocznie.
Czesciowe AC pokrywa 100 % wartosci przy kradziezy, uszkodzeniu szkla, wypadkiem z dziczyzna, szkod w wyniku zlej pogody / zwalone drzewo / grad.
Czego nie pokrywa to tylko - samemu spowodowanych uszkodzen.
Do tego wyceny w niemczech sa duzo bardziej korzystniejsze niz w polsce ......
Jest tylko male ale - do ubezpieczenia dochodzi podatek drogowy - w moim wypadku ok. 330 Euro na rok.
Sebek