Gdzie zamawiałeś ten ekran LDC?
Wersja do druku
Gdzie zamawiałeś ten ekran LDC?
na znanym portalu aukcyjnym. jakoś 170 złociszczy.
Panowie, a czy ktoś za opłatą nie zreanimował by mi mojego wyświetlacza? Podjadę, zapłacę, opiję i jeszcze do domu zaniosę jak będzie trzeba :) ja z moimi parówkami zamiast palców nawet za to się nie zabieram :)
Koledzy,
odgrzeję...
trzy razy podchodziłem do licznika.... i mówię... nie no to nie dla mnie, ale ambicja wzięła górę....
Przjrzałem co się da na forach , youtuoubie i w grafikach....
podjąłem się rozebrania licznika... szybka poszła gładko, gdyż była ściągana wiele razy... zdjęcie tylnej części korpusu nieco bardziej problemowe....
ale przy użyciu płaskiego noża kuchennego poszło całkiem gładko...
Poprzedni właściciel pracował już nad tą taśmą... i otwory miałem wywiercone, rozebrałem zegary i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem taśmę złączoną na stałe z LCD ???
poza tym z jednej strony już się delikatnie odkleiła....
wczoraj zamówiłem taśmę z alledrogo.... razem z wyświetlaczem... dają dwa lata gwarancji...
Podpowiedzcie czym ją przykleić ?
czytam w wcześniejszych postach że ma w sobie już klej.
czy można dla pewności przykleić to dodatkowo taśmą klejącą ?? na jednym z filmików widziałem takie chece...
obecnie jest niestety tak....
http://i63.tinypic.com/iqeayt.jpg
http://i68.tinypic.com/x58r49.jpg
obstawiam wyświetlacz...
czerwone wskazówki miałes fabrycznie czy cos kombinowałeś ? wygladaja super
Nie... zostały zrobione
Fabrycznie nie szły
Szły fabrycznie ale w modelach M i chyba w alpinach. Z tym wyświetlaniem albo taśma nierówno przyłożona albo zwarcia są na taśmie. Powinno dać się to zrobić.
Taśmę poprawiałem. Ale przy płycie.
Przy panelu LCD nie mam jak bo zintegrowany jest z taśma
Idzie nowy panel. Zmienię. Mam nadzieje ze bedzie ok.
Fakt w emce sa. Alpinka nie jestem pewien.
Ale w serii nie kojarzę
bede tez musiał wskazówki poprawić. Bo cos sie zaczął prędkościomierz przycinać. Moze skręcone za mocno. .
Ok zamówiłm nową taśmę...z panelem... narobiłem się że masakra... przez robienie prób przed złożeniem nie pokazywały się wszystkie...
w końcu poddałem się złożyłem do kupy wszystko i ok...
jest nagroda....wszystko ładnie świeci...
później wrzucę kilka fotek z roboty...
pozdrawiam
Sam robiłeś wskazówki, dobrze je widać w ciemności? Fajnie wyglądają:)