740d katalogowe: poza miastem 7.5 l/100 km, miejskie 13.9l/ 100km, mieszane 9.8l /100 moim zdaniem te wartości są prawidłwe a nawet minimalnie zaniżone. Mi pół na pół miasto trasa wychodzi 10.9 l/100km
740d katalogowe: poza miastem 7.5 l/100 km, miejskie 13.9l/ 100km, mieszane 9.8l /100 moim zdaniem te wartości są prawidłwe a nawet minimalnie zaniżone. Mi pół na pół miasto trasa wychodzi 10.9 l/100km
A więc dane w E65 są niemal identyczne. Niemal, bo tam podają spalanie 13,8L w cyklu miejskim i 9,7L w cyklu mieszanym.
Pozwolę sobie podłączyć się do tematu... Sam mam E38 740d z silnikiem i skrzynią po KOMPLETNYCH remontach, włączając nowe wtryski oraz zregenerowaną pompę... I u mnie po zalaniu na Shellu pali średnio tyle, ile w instrukcji jest podane. Ciekaw jestem spalania poniżej 7l - może nie umiem jeździc? NIGDY nie udało mi się zejść chociaż do poziomu 7l/100km...
Jak będę w trasie to wam zrobię fotkę spalania między 6,2 a 7,2l na prawdę dużo zależy od kierowcy.
Jestem skłonny zabrać kogoś na trasę z krk do sącza i udowodnić w praktyce :)
To brzmi jak zakład.
Piotr ja Ci wierze... W sumie to nie zadna sztuka w 740d zejsc ponizej 7l. Mi na trasie udaje sie zejsc ponizej 8l bez zadnego problemu. Mowa oczywiscie o autostradzie na tempomacie 90-100km/h. Zreszta macie tu filmik ze spalaniem w 740i. Nie wiem nawet czy to nie nasz kolega z Forum :)
http://www.youtube.com/watch?v=1MfKhzXPC0s
wogole pytanie z innej beczki, czy spalanie z ekonomizera zgadza wam sie ze stanem faktycznym ? u mnie muszę dodac + ok. 3l
Z tego co słyszałęm to e38 nikosia to naprawde dobra zapalniczna ale trzeba troszkę czaić co zrobić zeby silnik palił tak mało mi 4.4 pali od 13.5 na tarsie do 20 w mieście gazu oczywiście
wczoraj traska z ukrainy do niemiec 1070km 40% poza zabudowanym 60% autostrada tak ok 140 oczywiście wszystko na jednym baku----> wynik równe 8l/100km. Jestem zadowolony acz może kiedyś spróbuje go pobić. Niestety taka jazda może grozić zaśnięciem za kółkiem ;/