Tutaj sa dwa bo to wiatrak z czterema pinami i 3ema biegami. Jezeli ty masz jeden - to masz wiatrak z trzema pinami i 2oma biegami :P
Wersja do druku
Tutaj sa dwa bo to wiatrak z czterema pinami i 3ema biegami. Jezeli ty masz jeden - to masz wiatrak z trzema pinami i 2oma biegami :P
OK i ten rezystor siedzi w tym zebrowanym alum. duperelku?
Tak ten caly duperel to rezystor - i do tego nie da sie go otworzyc - bynajmniej bez uszkodzen.Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
ciekawi mnie co sie dzieje jak niektorzy mowie ze podlaczyli go "na krotko" tz obeszli go
Podlaczyc mozna sie na krotko do wtyczki wentylatora i wtedy sprawdzic po kolei wszystkie biegi - jezeli bedzie ci brakowalo tego wolniejszego - to rezystor siedzi - bo nie przepuszcza pradu - trzeci powinien chodzic - bo idzie bez rezystora - a jezeli tez nie idzie - to cos nie tak z samym silnikiem lub przewodami.
Do wtyczki wentylatora dojedziesz od przodu po otwarciu maski.
wtyczka to wiem gdzie siedzi bo juz wymieniale, ale ja mam tylko 2 biegi wiec bieg szybki bez rezystora a wolny przez rezystor, a bieg szybki jak wzrasta cisnienie w ukladzie, tak mi powiedzial niebi spec od elektryki, ale wiesz, mi dziala prawidlowo klimatyzacja, wiatrak sie wlacza wiec niegrzebie juz
tak czy siak ... idą zimne dni wiatrak klimatyzacji będzie "zbędny" :D
moze nie w wiekszosci rezystor a przekaznik, wiatrak zmienilem ale nadal niemam pierwszego biegu, wtyczka jest 3 pinowa czyli 2 biegi
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/400697
dostałem właśnie wentylator klimatyzacji i jest na 3 przewody. a aucie mam wtyczkę z 4 przewodami. Co muszę zrobić, żeby to działało ? ktoś to przerabiał ?
dzięki z góry na jakieś info
przełożyłem silnik z 3 pinowego wiatraka na 4 pionowy. Numery na obudowie inne.
podłączając na krótko wszystko działa.
ale we wtyczce w aucie nie ma prądu. Gdzie znajdę bezpiecznik od tego wentylatora?