Super, ale najpierw zapraszamy do działu "Przedstaw się" - zgodnie z Regulaminem, który zaakceptowałeś przy zakładaniu konta.Cytat:
Zamieszczone przez siny121
Wersja do druku
Super, ale najpierw zapraszamy do działu "Przedstaw się" - zgodnie z Regulaminem, który zaakceptowałeś przy zakładaniu konta.Cytat:
Zamieszczone przez siny121
dla mnie to ona już jest potwór... ten moment obrotowy 600 Nm oraz 245 KM z podwójną turbiną to... ulala!!.. Gaz w 1/3 o ona ciągnie jak zawodowa lala i to bez redukcji biegów! jak miałem w benzynowej 350-tce. Spalanie mniejsze a moc większa! -Czary.Cytat:
ps. Nie myślałes o chipie? 740d zchipowana to prawdziwy potwór.
Więc najpierw oswoję się z tym co dali w Bayer.Mot.Werke ale za jakiś czas nie wykluczam chipa.
Panowie jeszcze raz dzięki za miłe słowa. Obecnie Gwiazda jest na wymianie poduszek na tylnych amorach i stoi już na innych laczkach- 17'.- jak z tym się uporają cyknę jeszcze parę fotek w plenerze to zapodam.
Witam i szerokości:)
po prostu megaaa. Sam nie wiem do czego niektore przyciski :D np ten pod kierownica, oraz te 1,2,3 na podsufitce. Ale 7 pieeekna, gratuluje zakupu :)
Brabus przyciski 1,2,3, to jest pilot do otwierania bram. Tu jest temat w którym są one opisane.
Cytat:
Zamieszczone przez BRABUS
Obrazek
Uniwersalny Nadajnik
BMW Uniwersalny Nadajnik zastępuje
do trzech podręcznych nadajników różnych urządzeń - takich jak garaż - otwieracze drzwi , systemy alarmowe, albo systemy blokady drzwi. BMW , który Uniwersalny Nadajnik rozpoznaje i "uczy się" transmitowanego sygnału każdego z oryginalnych podręcznych nadajników.
Sygnał oryginalnego podręcznego nadajnika może być zaprogramowany na jednym z trzech kluczy kanału. Następnie , każde z urządzeń może być uruchomione ze stosownie zaprogramowanym kluczem kanału. Transmisja sygnału jest zasygnalizowana przez lampkę wskaźnikową.
Jeżeli pojazd jest sprzedany, pamięć kluczy kanałów powinna być oczyszczone.
Programowanie
1 Klinowanie kanału
2 Lampka wskaźnikowa
3 Odbiorca programowania
1 Kluczyk zapłonu w pozycji 2
2 Dla początkowego użycia:
Naciśnij i trzymaj oba zewnętrzne klucze 1 aż do lampki wskaźnikowej 2 błyski i wtedy je puść. Trzy klucze kanału są oczyszczone {rozliczone} 380de711
3 Ustaw oryginalny podręczny nadajnik ku odbiorcy na 2 maksimum 3 cale (5 cm)
4 Przyciśnij klucz transmisji oryginalnych podręcznych nadajników(przycisk 2) i pożądany klucz kanału BMW Uniwersalny Nadajnik (przycisk z nr 1) równocześnie. Wypuść oba klucze skoro tylko lampki wskaźnikowe zaczną szybko błyskać
5 by zaprogramować inne oryginalne podręczne nadajniki, powtórzyć kroki 3 i 4.
Odpowiedni klucz kanału jest teraz zaprogramowany z sygnałem oryginalnego podręcznego nadajnika.
i wszystko jasne..
Natomiast nie wiem o który przycisk "ten pod kierownicą" pytasz.
Jeśli o ten:
Obrazek
To manetka do jeżdżenia kierownicą (elektryczna) w górę i w dół do przodu i do siebie. Fajne w tym jest to że gdy gasisz zapłon kiera idzie na maxa w górę umożliwiając wygodne wysiadanie a gdy już z powrotem siadasz i odpalasz - kiera sama wraca na zapamiętaną pozycję.
Jeśli o ten:
Obrazek
to przycisk dzięki któremu możesz sprawdzić ciśnienie w laczkach.
Gratulacje, fajna furka, będziesz obniżał przód?
Chyba nie mam tu nic do powiedzenia ponieważ straciłbym S EDC.Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Śliczne autko gratulacje :D
Wymieniasz sprężyny na obniżające i jest obniżony, czemu miałbyś stracić S EDC? :)Cytat:
Zamieszczone przez Wiesław