Szacun za wytrwałość ! A jednak zobaczyli ze nie odpuszczasz + argumenty masz konkretne i odpuścili !🍺
Wersja do druku
Szacun za wytrwałość ! A jednak zobaczyli ze nie odpuszczasz + argumenty masz konkretne i odpuścili !🍺
Dzięki. Cieszę się bo nie miałem zamiaru płacić frycowego. Chodzi o zasady i sprawiedliwość a i o kasę również ile by nie kosztowały.
Problem mam taki teraz , czy zimą wymieniać na nowe czy lepiej do wiosny ciepłej poczekać ?
Raz ,że mrozy mogą być spore a dwa ,że mnóstwo błota pośniegowego może być i chlapanie po tarczy nie uniknione nawet przez samochód przejeżdżający obok . Tarcze trzeba dotrzeć ładnie i zahartować a to raczej nie będą sprzyjające warunki.
O tej porze roku o tylko jeżdżę w około komina a trasy jednak lepsze są dla takich nowych tarcz. Czyż nie mam racji ?
No właśnie, ale czuję się po ostatnich doznaniach z marką premium jak zbity pies.
Jak by materiał na tarczach był porządny to się nie ma nad czym zastanawiać. Kupujesz ,montujesz ,troszkę docierasz i po sprawie a jest jak jest. Człowiek nie wie co kupić ,żeby wytrzymało przynajmniej to minimum .
Aldik ma rację miro. Ja w ogóle nie wierzę w teorie, że "tarcza się pokrzywiła od wjechania w kałużę". Takie rzeczy może i się działy w Polonezie Truck, gdzie tarcza była dużo za mała do masy auta i tarcze przy każdym hamowaniu się przegrzewały + byle jaki materiał.
Kup jakiegoś Jurida lub po prostu oryginał i wcześniej koniecznie zapytaj o warunki gwarancji ;).
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Zamontowałem te Zimmermany około 1000km i jest ok.
Tarcza zwykla nie sport.
Wszystko ok.
Natomiast co wam powiem. Historia w R klasie.
Klocki zmieniłem 9 miesiecy temu i teraz zajrzałem a tam 1/3 klocka zostala. Klocki Textar.
Zmieniłem tarcze na ATE i klocki Brembo. Zobaczymy co bedzie.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Tarcze jeżeli biją to warto jednak naprawiać ponieważ jedno ciągnie drugie bicie powoduje duże dragania zawias klęka bądź magiel. Miro jak przebiega u ciebie proces docierania z ciekawości ? Ja miałem tarcze ATE pokrzywione przetoczenie nic nie dało problem wracał. Aktualnie tarcze jurid + klocki jurid white i daje radę jak długo zobaczymy.
Jeszcze za wcześnie, żeby szacować. U mnie też po takim przebiegu było OK na obu tarczach. Być może jednak te "Sport" są takie lipne.
U mnie to samo było z Zimmermann'em Sport. Na tylnej osi mam jeszcze Sport'a i jak na razie tam dają radę i już raczej już tak będzie do końca.
Dostałem odpowiedź od kolegi z BMW. Za ori tarcze po rabatach itd 880 pln za dwie sztuki.
Aby mieć na nie gwarancję niestety musi BMW ASO je zamontować czyli praktycznie są bez gwarancji.
Za te pieniądze mam dwa kpl tarcz czy to TRW czy Rotingera,czy Zimmermanna czy cokolwiek normalnego.
Co zrobić ? Co kupić ?
Jak szlag oryginały trafi to mogę je wypierdzielić do złomu. ASO jak zamontuje to mam za te kasę pięć kpl tarcz.
Nie wiem co kupić.....:pout: