:cool:Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Wersja do druku
:cool:Cytat:
Nie róbcie tak bo znajdzie się trep co tak zrobi i będzie miał do Was pretensje, że skrzynia się posypała ;DCytat:
robie co moge :what:Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
ale widze że dyskusja troszke na bok schodzi i przyjmuje tendencje że nasze autka to palą jak skutery a zap... jak bolidy F1
a ja tylko chciałem się coś o dieslach od Was dowiedzieć bo do tej pory byłem murem za PB aż do momentu jak dostałem służbówke w dieslu i pali koło 5,5l/100km i jestem pod wrażeniem spalania
a artykuł zamieściłem celowo bo uznałem że nie wszyscy wiedzą jak postepować z tym silnikiem i rodzajem paliwa - przynajmniej ja nie wszystkie zawarte w artykule metody znałem
DzIĘKUJE ZA UDZIAŁ W DYSKUSJI i jak ktos ma jeszcze coś mądrego do napisania na temat to zapraszam
http://img441.imageshack.us/img441/6...lanie45.th.jpg - tyle pali 740d nooo wiec 4.4 chyba max 30% wiecej :D
A teraz powaznie raz mi się udało uzyskać w 745E65 coś takiego:
http://img689.imageshack.us/img689/2...010001x.th.jpg
oczywiście wieczorem, przepisowa jazda w trasie..
A mój znajomy do dzis twierdzi że jego 745E65 pali po miescie 10 i twardo się tego trzyma eh :)
ja swoim zrobilem dopiero jedna trase Ząbki-Sieradz-Ząbki w tym 2 krotny przejazd przez zakorkowana całą Warszawe kawalek autostrady tez 2x a na niej predkosc 200km/h :D do tego jeszcze troszke pokrecilem sie po tym sieradzu :) ogolnie trasa nie za ciekawa i spalanie wyszlo mi dokladnie 11 l/100km wiec mysle nie ma tragedi a wrecz bylem bardzo pozytywnie zaskoczony
A jednak Biała może też mniej :DCytat:
Zamieszczone przez sennapowieka
http://images44.fotosik.pl/282/b43d6acfcdc131ca.jpg
Ale przez ile tą prędkość utrzymałeś??5km?10km?Cytat:
Zamieszczone przez Leon740i
Ja z radomia do waw(ok 110km) wł tempomat i ustawiam 160km/h i wychodzi średnia 7,2L/100km(a nie raz jak wyprzedzam to i 220-240 się pojawi :hihi: )
Wiktor,pierwsze 3L (jak lupo :D )ale co z drugim?? :P z drugiego wychodzi 78zl 100km ;D oczywiście nie mówię o żadnym LPG bo tego nie uważam...
ups zapomnialem dopisac :)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
tak wiec ok. 50km w jedna strone i 50km spowrotem :) dodam ze bylo dosyc pusto i praktycznie raz czy dwa musialem przyhamowac
To może 11L wzięła na te 50km.Wtedy bym się zgodził.Ale w to że przy takiej prędkości jak 200km/h wzięła 11L na 100km jakoś mi się wierzyć nie chce.Ile w takim razie spali przy prędkości 100km?6L,7L? bo chyba nie powiesz że przy 200km/h pali 11 a przy 100km/h 9,5L.
Juz Joe kiedyś napisał w tym temacie co o tym myśli i realne spalanie wszyscy znamy ;)
Pozdr
No ja też w takie historie nie uwierzę że przy 200 bierze 11. Tym bardziej że 750 łykała mi przy takich prędkościach po 16-18. 11 to było na tempomacie przy 130-140. A wszyscy wiedzą jaka jest różnica między tymi silnikami. Wiadomo że jak warunki sprzyjały i na trasie się człowiek turlał te 80-90 to i poniżej 10l się dało zejść, tylko co to za jazda.... :?