-
:medit:
Daliśmy się ponieść... Dalsze "bicie piany" Helberstam poprowadzi w samotności ;D
Kolejny protest wysłany. Na razie i tak nie wiemy, jak będzie docelowo wyglądać projekt, na razie gadają tylko o założeniach do tego projektu. Ciekawe, że cały czas w uzasadnieniu podaje się, jaka to dobra droga, zdawkowo wspominając o najmniej zamożnych... Czekamy...
-
Dokładnie tak, Sylwek... Czekamy - bo na razie same spekulacje.
A tymczasem musimy słać protesty gdzie się da - i nie mniej ważne - gadać z ludźmi, wrzucać temat na popularne fora samochodowe, itp.
-
Wracajac do tematu, jezeli juz chca zamienic akcyze na podatek to okej nie widze przeciwwskazan gdy dotyczy to aut sprowadzonych wyłacznie po wejsciu w zycie tej ustawy, gdzies byl zapis ze jak prawo dziala wstecz jest niezgodne z konstytucja
to bylo by chyba najlepszym rozwiazaniem bo ci co juz oplacili akcyze nie beda placic drugi raz i wtedy wszyscy beda zadowoleni
a ci co chca nowsze auta nie beda musieli placic wysokiej akcyzy i gitara
ale wtedy z czego wyzywi sie rzad?
-
ALE PANOWIE - popatrzcie na ogól społeczeństwa, niestety w naszym kraju żyje mase ludzi którzy są biedni a muszą lub po prostu chcą mieć jakiekolwiek auto i nagle jak sie okaże ze Kowalski który zarabia 1tys zł miesięcznie i ma auto za 2-3 na które zrzuciło sie pół rodziny a On odkładał od przedszkola nagle będzie musial zabulić 3 tyś rocznie to skąd On to weźmie ????? I TU TKWI PROBLEM !
-
Patrzcie na to!
Strona działa zaledwie kilka dni, a już piszą o nas w Dzienniku.
Jak widać możemy się przebić. Gdyby każdy namówił do wysłania protestu 5-10 osób, skala tego byłaby ogromna. Pamiętajcie że kierowców w Polsce jest ponad 10 000 000.
Tak więc zachęcam do zamieszczania tych linków:
www.starszeauta.pl
wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody
wraz z krótkim opisem o co kaman na wszystkich forach motoryzacyjnych i nie tylko.
Ja sam na dniach chcę napisać jakiś poszerzony felietonik + zrobić banner i będę atakował gdzie się da.
-
Proszę - już urabiają grunt, żeby uciszyć protesty:
Kolejny artykuł w Gazecie Prawnej.
Teraz zagadka: kto w takim razie zapłaci DUŻY podatek? Podpowiem: pewna mniej liczna grupa kierowców (więc jest szansa że będą mniej krzyczeć), którzy nie jeżdzą tymi najtańszymi autami (więc można ich jeszcze trochę złupić)...
-
Wiem sylwek, ale po to jest rząd aby to wszystko usprawniać pod obywatela a nie przeciwko nie mu. Mi polityka PiS też się nie podobała. jak przypomnę głosuję na nich bo jest to jedyna centro-prawicowa partia i tyle. ma w swoich szeregach wyjątkowych i fenomenalnych może nie tyle polityków co ludzi którzy są szanowani na świecie za swoje osiągnięcia itd.
A jeżeli chodzi o styl rządzenia. Ja dorobiłem się UCZCIWIE w czasach kiedy oni rządzili. Bo oni nie szukali kasy w portfelach podatników gnębiąc ich podatkami lecz zajęli się wytępianiem grup przestępczych w tym działających głównie w gospodarce, małych mafii, szarej strefy. Dzięki temu moja firma uzyskała duży rynek a państwo sporą kasę z podatków które do tej pory trafiały tylko w ręce zorganizowanych grup przestępczych. Zmiany były niesamowicie odczuwalne. Tak samo urzędy, "ten strach" sprawił, że pracowały jak się należy a podatnik był klientem a nie wrogiem! Fakt że władza była z centralizowana urzędnicy bali się robić szopek bo wiedzieli, że ktoś nad nimi jest co może z dnia na dzień powiedzieć "jest Pan zwolniony" a dzisiaj? Robią co chcą i gnębią ludzi. Nie pasujesz na rynku to jeden kolega zapłaci aby trep urzędnik z niskiego szczebla mógł Ci zatruć życie. Masakra po prostu :/
Rząd ma wpływ na wszystko mają w końcu władzę najmocniejszą czyli ustawodawczą. Mogli by wpłynąć na banki i na wszystko gdyby tylko chcieli! Ważniejsze jest że "krzykacze" w stylu Polikota czy Niesiołowskiego robią cyrk. A jeszcze przed chwilą mówiłeś że to trepy z PiSu :) dla mnie PO ma gorsze łajzy :) ale to ma ta tak każda partia więc na to nie możemy patrzeć. Mnie to nie obchodzi kto co mówi, co krzyczy. ważne co robi! A niestety ten rząd mało co robi to chyba że jak głoszą najnowsze hasła robi wszystko by żyło się lepiej kolegą Tuska :)
Druga rzecz to poniżanie i ciągłe ataki na prezydenta. Nie trawię tego chamstwa i takiego zachowania za to powinni wsadzać do pierdla jak za niszczenie symboli narodowych!
Co to ma za znaczenie czy Kaczyński ma 150cm wzrostu a nie 190? Co to ma znaczenie, że robi coś tak a nie inaczej. Jest prezydentem RP
Jeżeli zostanie nim Tusk nie miałbym czelności atakować go bo zasługuje na szacunek! A jego się ktoś czepia, że sepleni? Że ma dziób nie taki czy coś? CHORE!
-
Niestety, pan v-ce minister na razie gada bardzo ogólnie. Ale mówi dość wyraźnie o dużych silnikach i motywacji do częstszych zmian....
Czekamy na projekt, wyniki głosowania i ewentualnie patrzymy, kto będzie odważny i powie (przy założeniu, że ta granda przejdzie), że zniesie ten podatek, jeśli wygra wybory.... :/ :/
Najważniejsze jest, żeby to w ogóle nie weszło, bo potem można się spodziewać co najwyżej modyfikacji (wiadomo, że złupionej kasy chętnie nie zwrócą).
----
Coboss, nie ten temat. Zrobiliśmy OT i już, ale nie kontynuujmy tego dalej. Każdy wie swoje i nikt nikogo nie przekona. Co do przekonań - łączy nas BMW. O reszcie nie ma co dyskutować. Teraz chcą nas dobić kolejnym podatkiem więc musimy reagować. Oni muszą wiedzieć, że jest nas sporo i cena za rozbój może być tylko jedna - wypad z baru! Nie wiem, jak Wy, ale ja wsparcie ekologii proponowane przez Rząd i Ministerstwa mam gdzieś. Niech dadzą przykład. Fiat Panda dla prezydenta i rowery dla ministrów.
-
teraz uciekam z firmy mam latanie po urzędach jak dojadę wieczorem to też wyślę petycję
-
Posiadacze pojazdów już zarejestrowanych, od których wcześniej zapłacono akcyzę, będą mogli liczyć na znaczącą ulgę w podatku ekologicznym, jaki chce wprowadzić resort finansów - poinformował rzecznik prasowy Szefa Służby Celnej, Witold Lisicki