ja bardziej wolę continental a tu juz cena 19 to 4500 za komplet do vredestein nie mam przekonania choć stawiam je i tak sporo wyżej od chiny
Wersja do druku
ja bardziej wolę continental a tu juz cena 19 to 4500 za komplet do vredestein nie mam przekonania choć stawiam je i tak sporo wyżej od chiny
A ja mam chińskiego Wanli za 300zł/szt. na przodzie i uważam, że jest lepszy, niż P Zero na tyle za 800zł/szt. Do mojej jazdy w zupełności wystarczają, auto nie pływa, dobrze hamuje, 200km/h po mokrym jedzie bardzo stabilnie i przy 255km/h się nie rozleciały. P Zero za to łapią kamienie jakbym je smołą posmarował, a po 20.000km nie wiem, czy kolejne 10.000km na nich jeszcze zrobię, kiedy na chińczyku zrobiłem już ok. 40.000km i jeszcze spokojnie jeden sezon minimum na nich śmignę.
Złe zdanie mam tylko o chińskim Headway za 400zł/szt. - zużycie było OK, ale zrobiły się z nich jaja po dwóch latach. A szkoda, bo trzymanie i zużycie też miały bdb. Były też cichsze, niż Pirelli i fajniej wyglądały.
Co do wielkości kół - 18", czy 19" (mam zimę i lato w tym rozmiarze), to ja nie odczuwam jakiejś specjalnej różnicy w komforcie. Różnica w zasadzie w cenie opony tylko jest i 19" nie przełożysz przód-tył, to jest inna szerokość i wysokość.
Widziałem ostatnio na zdjęciach, że jest tam tylko zakres zimnego powietrza. Ciepłe też można regulować, czy wtedy nawiew jest wyłączony? Akurat w kwestii dodatkowych stref klimatyzacji BMW wypada bardzo słabo, a dla mnie mają one znaczenie, bo jak wiozę żonę z młodym na tyle, to oni wolą mieć cieplej, a ja lubię bardziej chłód (szczególnie, jak jadę nocą).
Zdzira i miro... Wybaczcie, ale nie wierzę, że jakiś warsztat tak pomaluje, że grubość lakieru będzie taka, jak pierwszy lakier kładzie robot w fabryce. Chyba, że mierzysz gównianym miernikiem, którego dokładność wynosi +/-200um. Różnica na poszczególnych elementach zawsze będzie zauważalna i będzie można wywnioskować który element był ponownie lakierowany. Różnica w grubości to nie tylko lakier, ale również podkład. Nie wiem jakim magikiem trzeba być, żeby potrafić każdy element dokładnie taką samą grubością zapodkładować, wyszlifować, psiknąć bazą, następnie klarem i ponownie wygładzić klar. Według mnie mission impossible, żeby zrobić to ręcznie na równą grubość.
W temacie lakieru każdy ma swoje indywidualne podejście. Ja tam raczej w tej kwestii jestem w stanie nawet auto po lekkim dzwonku kupić.
Ja mam podobne podejście tylko miro szuka pierwszego lakieru. No do chin mnie niestety nie przekonasz
Ja w swojej miałem 255/45/18 ale 4 identyczne a nie tylko tył. Nie ze swojego wyboru, poprzedni właściciel takie opony kupił, a że były nowe to już na nich jeździłem. Opon tych kres już się kończy, także też analizowałem ceny gum i tak jak damned1 mówi, nie ma aż tak dużej różnicy cenowej. Dlatego na lato będę chciał kupić 20'' papcie a zimę zostawię na 18'' w prawidłowym rozmiarze.
Zgadza się. Takie autko też mam . Takich zawsze szukam i to jest mój priorytet. Może jestem debilem ale od tego zależy czy auto w ogóle mnie interesuje dalej czy nie.
Co do opon kupiłem w Holandii nowiutkie 4 sztuki NEXEN n-fera su01 245/50ZR 18 XL 104W i możecie wierzyć lub nie opony "siła". W deszczu ,w ulewie i na suchym bajka. Ciche i bardzo wolne zużycie bieżnika. Wg mnie kładą nie jedne opony z górnej półki. Są trochę twardsze co prawda niż zwykła opona ale to przez wzmacniane boki co jest dużym plusem w ciasnych zakrętach i przy obciążonym samochodzie. Ja gorąco polecam tak jak auto w ori lakierze. :wave:
A tak mały off-topic: Miro nie wiem czy widziałeś, ale jest kupiec na Twoje auto w dziale "Kupię" ;)
jedni chcą kupić, a innych namawiają żeby sprzedać :pout:
już kilka miesięcy "znajomi" namawiają mnie do sprzedaży, a auto bajka i się sprawuje, że nie chce się wysiadać ;) myślę, że z zazdrości...?
http://7er.pl/showthread.php/49472-Witam
i mam kupić nowego opla, albo jakąś toyotę...??? mniej problemów ponoć?
ale ja nie mam problemów :) i oby tak dalej ;)
jeśli spalanie w 750i, to w Bieszczadach pali mniej niż tu na północy, V8 się super sprawuje :)
lato koła 19, zima 18 także super się lata, heh mam auto marzeń, a tu tak mnie dołują :(
A kto Cię tu dołuje ? Trzeba coś z tym zrobić :)