Prawdopodobnie olej sprawdź stan oleju. w 1000tys sie zmieścisz :)
Wersja do druku
Prawdopodobnie olej sprawdź stan oleju. w 1000tys sie zmieścisz :)
nie brakuje w polsce za 500 zl spokojnie ogarniesz temat . Wymiana statyczna jest dosc latwa . Domyslam sie ze masz skrzynie zf5hp24 . A jak jedziesz to nie slyszysz przy mocnym dodawaniu gazu takiego jak by swistu podobnego do turbiny ? Ja tak mialem niestety wymiana oleju pomogla na jakies 2 tygodnie . Pozniej juz tylko pozostalo wymienic automata .
przy dodawaniu faktycznie slychac jakby świst, ale bardziej przypomina mi on dzwięk kompresora.
zauważyłem kolejny obiaw, po rozgrzaniu miedy chyba drugim lub trzecim biegiem jest zdecydowana przerwa, silnik wkreca sie wyżej skrzynia podaje bieg i jest szarpnięcie,
w skrocie, przerwa w biegach,
a moze komp za dużo myśli nad zmianą?
w tyogniu sprwadzam olej w skrzyni, i komp tez bedzie podlaczony
Skrzynia przy niskim stanie oleju patrowi szarpać
Przede wszystkim podłącz auto pod kompa !!!
Siema. Pozwole sobie trochę odgrzac kotleta, tak jak wspominałem kupilem swoje e38 z padnieta skrzynia, wyskakuje getriebenotprogramm, auto jedzie do tylu bez problemu, bywalo ze udało mi sie jechać do przodu jakies 200m i później juz nie miala siły jechac na D, na zegarach wyswietla wszystkie biegi jak i kazde położenie wajchy D P R N. Skrzynia to 5hp24. Dzieki za pomoc
Skrzynia do naprawy lub (jak wolą Janusze) wymiany na inną używkę.
To jesli ktos kupuje uzywana czesc to jest odrazu Januszem?
Wiesz, kupić używke to loteria, ale jak kupisz sprawdzoną z możliwością przejażdżki autem w którym jest skrzynia to jak najbardziej się na to można pisać , plus oczywiście jakąś gwarancja chociaż ty mając e32 o problemach w skrzyni możesz zapomnieć. 4hp pancerniaki. O ile masz automata ;)
Pozdrawiam