Cewki nowe ten valvetronic mozna ot tak sobie przelożyć czy kompem trzeba coś ustawiać?bo już ciśnienie mam 200 jak zaje...em w kierę w nerwach to sie chować po wyjęciu kluczyka przestała...Samochód zagadka Panowie.
Wersja do druku
Cewki nowe ten valvetronic mozna ot tak sobie przelożyć czy kompem trzeba coś ustawiać?bo już ciśnienie mam 200 jak zaje...em w kierę w nerwach to sie chować po wyjęciu kluczyka przestała...Samochód zagadka Panowie.
Od Valvetronica "tak o" to można tylko siłowniki przełożyć, ale to nie przez nie masz wypadanie zapłonu. Siadają wałki Valvetronica, a najprawdopodobniej jego dźwigienki pośrednie. To są już elementy rozrządu. Weź kilka głębokich wdechów i przeanalizuj, czy chcesz zrobić mały "remont" i ściągać pokrywy zaworów. Dźwigienki na stronę w ASO to koszt około 1600-1700pln w zależności, którą klasę będziesz musiał zamówić. Można iść w używane, ale te jest bardzo ciężko dostać. Zasadniczo nie powinno się ich mieszać i powinno wymieniać kompletami.
Jestem już 25k km po takim zabiegu na używanych. Boli portfel, ale silnik żyje.
Chłopaki dopiero co pisałem odnośnie valvetronika na podsumowanie moich problemów
Nie gdybajmy
Valvetronic tak sam się siebie nie pada
Drgania silnika na zimnym wypadania zaplonow itp
Robisz w Ista na zimnym silniku test tolerancji dzwigni pośrednich valvetronika i wiesz wszystko bez kombinacji
Odepnij przepływomierz i podepnij
Wejdzie w tryb awaryjny i jak valvetronic powinna chodzić w miarę ok
Nie ma isty.jak odpinam przepływkę dalej lipa.
@Niestepne jedź do ojca podmień cewki.!
No to trochę chęci i masz ISTA
https://mega.nz/#F!DwEVhIaJ!rZa8vY_mwb2PrzlH_U28EQ
https://mega.nz/#!jwl2GR7C!UHhiuAlAC...AZz47SjqD3P1LM
Podmien te cewki i sprawdź czy nie puściła oleju na świece
Świece mam mokrą 3 i tam nigdy wypadania nie był jutro podmienię cewki choć i tak wątpię żeby nowe padły muszę ochłonąć bo dziś to podejrzewam młotek by poszedł w ruch...Dzięki za link muszę ogarnąć w końcu tą istę bo tak to ja dziecko we mgle będę błądził.
Jakiej firmy cewki kupiłeś ? Teraz nowe to jest wszystko do dupy. Upieram się dalej ,że Ci cewki poleciały. (oby) Jakie świece masz? Denso ?
Świece beru w tej chwili wcześniej ngk i na tych beru dużo lepiej paliła,cewki też beru.
To nie dobrze.....to może nie być to ...no ale trzeba podmienić i się upewnić.