90%, że to konwerter.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
90%, że to konwerter.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
A 10 procent co to może być?
Coś ze skrzynią - np. uślizgiwanie się tarczek.
Można sprawdzić jeszcze:
- lewe powietrze
- niewłaściwy pomiar przepływomierza, który nie objawia się błędem
- wtryskiwacze też powodują czasami bujanie obrotami
Powyższe trzy punkty powinny jednak objawiać się również wzrostem prędkości. Z moich obserwacji jednak, jak się doda lekko gazu, to obroty lekko wzrosną, a prędkość dopiero po chwili. To powinieneś jednak odczuć, że auto chce przyspieszać.
Według mnie jeśli to konwerter (90%) lub skrzynia (10%), to przy skoku obrotów powinieneś poczuć lekki spadek ciągu.
Nie czuję żadnego spadku ciągu,
tylko słychać to w pracy silnika i widać na obrotomierzu.
Jedyne co jeszcze mnie trochę martwi to że przy gwałtownym dodaniu gazu auto jakby delikatnie muli a dopiero po chwili redukuję i przyspiesza, jak kupowałem to tak nie było, wiem że powinno się stopniowo dodawać gazu i wtedy jest ok ale być może to ma jakiś związek z falującymi obrotami.
Ogólnie mam taką drogę do pracy że nie ma gdzie się za bardzo rozpędzić i wydaje mi się że skrzynia jest trochę w trybie "mulenia" .Robiłem ten trick ze skrzynią i nie czuje za bardzo różnicy
A może przepływomierz. Odepnij go i sie przejedź.
Odłączyłem przepływke, zrobiłem krótką trasę i obroty nie falowały, wydaje mi się, że również auto lepiej reaguje na gaz. Pojeżdżę jeszcze trochę żeby się upewnić, na odpietej przepływce auto będzie więcej palić? Checka nie wywaliło
O checka sie nie przejmuj podłączysz przeplywke i sam zniknie po jakimś czasie. Oczywiście można go inpa skasować.
No więc sam widzisz co masz zepsute. Wymień przepływomierz i po naprawie. Nie kupuj broń Boże żadnych zamienników. Albo nowy oryginał albo bardziej budżetowo używany dobry oryginał. Ja na tych cholernych przepływkach zęby zjadłem. Podaj nr przepływki jaki masz to pomogę Ci znaleźć.
Pojeździłem jeszcze trochę z odłączoną przepływka i niestety obroty również na odłączonej przepływce potrafiły falować. Ogólnie co do samej przepływki to jakby ktoś mi odłączył ją pod moją nieobecność to nie wiedział bym czy jest podłączona czy nie, po kilku dniach testów wg mnie nie ma żadnej różnicy, a tak chyba nie powinno być? Podczas odłączania przepływki na pracującym silniku obroty na chwilę się wahają,po kilku sekundach się stabilizują jakby nigdy nic.
Ogólnie co do tego falowania to zauważyłem że jest to niezależne jednego dnia praktycznie w ogóle nie falują,innego dnia wyraźnie. Zakres obrotów ciągle taki sam plus tylko zimny silnik. Obroty falują w górę.
Pozdrawiam
Rafał
kolego HTN napisałeś niewłaściwy pomiar przepływomierza, a jaki jest właściwy albo jakie są normy bo u mnie na wolnych pokazuje w granicy 16kg/h ,ale podczas lekkiego dodania gazu 30kg/h z ! oraz jak jechałem w autem i miałem inpe live to pokazywał zawsze pomiary 120-298kg/h zawsze z ! mam dwie przepływki na dwóch jest to samo ale na jednej jest bardziej zamulone