No ten przepis jest fenomenalny. Prawdopodobieństwo rozszczelnienia lub wybuchu butli z gazem wynosi praktycznie zero. A ile aut ma cieknące baki i przewody paliwowe...
Wersja do druku
No ten przepis jest fenomenalny. Prawdopodobieństwo rozszczelnienia lub wybuchu butli z gazem wynosi praktycznie zero. A ile aut ma cieknące baki i przewody paliwowe...
ciekawe czy swoim 530d wjedziesz za 2 lata do BerlinaCytat:
Zamieszczone przez Helberstam
chyba każdy już powiedział co wiedział
za dwa lata to bede mial nie wiadomo jakie auto Tristeza bo jestem na etapie sprzedazy mojej 530d i kieruje sie w strone 7er
Triesteza juz od prawie roku stare diesle nie maja wjazdu do Berlina :DCytat:
Zamieszczone przez tristeza
koledzy dajcie spokoj bo nie ma sensu kijem biegu rzeki zawracac :)
wiedziałem, że się tak skończy :) dla tego już wcześniej odpuściłem wyrażając tylko moje osobiste zdanie i jak każdy ja też mam do niego prawo ;)
co do olejów roślinnych to podszedłbym do tematu inaczej... swego czasu bardzo dużo czytałem o tego typu paliwie i interesowałem się zagadnieniem i mam duże pojęcie na ten temat, samochody przerobione na rzepak osiągają lepsze wyniki KW na chamowni od zwykłej ropy... dotyczy to starych aut jak i nowych, jeden człowiek poważnie podszedł do tematu przerobił cytrynę berlingo hdi na rzepak i wzrosła moc więcej niż bład pomiaru chamowni zatem... pozatym przypominam że Rudolf Diesel opracował motor o zapłonie samoczynnym aby napędzać go właśnie olejami roślinnymi, w niemcowni jest full takich autek a firmy przerabiające autka na rzepak koszą sianko jak u nas instalatorzy lpg :) A na koniec najlepsze: u nas na paliwo roślinne 100% jest akcyza wyższa niż na lotnicze... mają jednak te rafinerie wtyki u ustawodawców !! :roll: taka rzeczywistość, ale rzepak ma przyszłość. No to tyle mojego wywodu mam nadzieję że miło się czytało :PCytat:
Zamieszczone przez coboss
Pora na moje zdanie.
Co lać? A co wejdzie? To się leje! Mam domu 4 autka. Każde z innej parafii. VAN (Chrysler Voyager 2,4 LPG) SUV SantaFe Diesel 2.0, Kamper 1,9 TD i moje E34 tylko PB.
Lejemy co można. Do VANA LPG bo oszczędniej, a tym się dużo jeździ. SUV na co dzień. Diesel po mieście to bajka. Kamper? Prz takiej masie diesel to jedyne wyjście. Tym się nie pędzi.
Wnioski? Chcesz jechać powoli dystyngowanie, nie zależy Ci na 2 sek do 100ki? Chcesz przy tym oszczędnie? Kup diesla.
Chcesz szaleć? kup PB ale... tu jest ale. Dużo jeździsz masz ciekawsze wydatki np dziecko, dom, rodzina i uważasz że wydawanie kasy na próżno jest głupie zakładasz LPG.
Jeśli jesteś kawalerem. Śpisz na kasie, kasa nie liczy się dla Ciebie bo po to jest aby wydawać nie ważne ile jej się ma to jeździsz na PB No chyba że jesteś człowiekiem który nadal twierdzi że LPG niszczy silniki i jest bee do bólu.
Każdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanować. Wkrótce będę posiadaczem E38 i wiem że jeśli się uda i stać mnie będzie na benzynkę to nie założę gazu, ale nie dlatego że nie lubię. Wiem że gaz nie jest tym co silnik lubi. Wiąże się to z dodatkowym obowiązkiem. Baczniejszym uważaniem i większym dbaniem o silnik. Coś za coś. Jednak nie twierdzę że gazu nie będzie. Technologia jest obecnie taka że gaz nie jest zły.
Tępić trzeba tych co źle go zakładają, tych co patrzą aby włożyć jak najtańszy gaz. Jeśli będę wkładał do mojej kochanej włożę to co najdroższe i najlepsze! Po to żeby jej nie szkodzić! I to jest wyznacznik! I nawet wiem kto mi założy ;) (Nikoś jak coś moje auto będzie u Ciebie i masz mi włożyć najlepsze graty jakie są ;) )
A tak przy okazji Turbo. Wiecie kto pierwszy założył turbo do auta? Jaka marka??
Heh kolego u nas takie rzeczy (Bioester) służą do napędu ciężarówek itd tam gdzie idą tego tony dziennie. Mi chodziło o jełopów co zamiast na stację jechali do biedronki ;D reszty nie muszę dodawać ;)Cytat:
Zamieszczone przez osaka
@ Coboss- tak sie milo sklada te "jelopy" dalej zajada dieslem (uklad wtryskowy na pompie wtryskowej) jak ktokolwiek inny jezdzacy na naszym kochanym KATOLICKIM (czyt. chrzczonym) paliwie ze stacji :P
Takze na twoim miejscu "jelopami" bym ich nie nazwal, a jeszcze zastanowilbym sie, poczytal cos fachowego na temat, dlaczego rzepak z biedronki przedluza zycie osprzetu silnika ... ;)