Ja jednak wole smród gazu (mam wyciete katy) niż sadzy z diesla jak z ikarusa
Wersja do druku
Darek, diesle są fabrycznie wypuszczane, a gaz dokładany i w większości przypadków same problemy z nim są. A podjeżdżać po gaz siódemką, to według mnie porażka (żeby nie użyć gorszego słowa).
Nie lubię diesli, ale takiego bym sobie kupił :)
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...mw,nId,2203378
tez nigdy nie akceptuje gazu w bmw 7, lub innych podobnych flagowych limuzynach
to glupota, wiecej problemow, serwis takich aut i tak kosztuje wiecej niz oszczednosci na benzynie
zeby sie nimi przejmowac
jak mam gaz zalozyc to nie zastanawiam sie tylko diesla biore nawet w 7 :)
gaz to do opla i to astry :)
a nie do bmw 7
Jeśli chodzi o diesle, ciekawe dlaczego nie montowali do E65 M57 bi-turbo. Mogło by by.c bardzo ciekawie bez roboty. Popatrzcie sobie :
https://www.youtube.com/watch?v=JAT7fy9doKU
Myślę, że ty nie wiesz o czym piszesz. Nie wiem czy przeczytałeś temat, ale wygląda na to, że nie i drzesz japę. Popisz się wiedzą i udowodnij jakim cudem E38 730d z wymienionymi wtryskami na te od E60 535d może osiągnąć taką moc. Czy wiesz chociaż jaka dawka paliwa w tym aucie jest potrzebna by osiągnąć taką moc? Sądzę, że nie masz o tym zielonego pojęcia, a zabierasz głos, bo jak twierdzisz znajomy miał takie auto zrobione na 285KM. Takie, czyli z modyfikacją w postaci programu i wymienionych tylko wtrysków? Niemożliwe. Jak dowiesz się ile trzeba paliwa na tę moc, to następnie poproś kogoś by ci obliczył ile trzeba zapewnić powietrza do tego paliwa i jakie urządzenie może je dostarczyć w takiej ilości, bo na pewno nie jest to GT2556V.
To moze ja sie wtrąca w dyskusję znajomy miał e39 kombi 530d 194KM zrobił czip tunig i osiągnął ok. 250KM spalanie przy ekonomicznej jeździe ok 15L ale jak zaczynał wciskać pedały w podłogę to wychodziło do 23 L wszystko bylo pieknie przez 3 miesiące do momentu kiedy tłoki zaczęły puchnac i skończył sie czip tuning. Dla mnie tragedia bo silnik byl kaput i kasa poszla w błoto. Seria 7 to limuzyna a nie GTR
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jaki majster taki chiptuning. Z powodzeniem 20-25% można dołożyć tym silnikom z bdb. efektem, na seryjnych podzespołach i jest bardzo przyzwoicie. Jednak to się robi ze wstępną diagnostyką czy się silnik do chiptuningu nadaje, hamownią przed i po zabiegu, a ten co to robi musi mieć poukładane pod sufitem w tej dziedzinie. Żeby działać na oryginalnym sofcie zgranym z danego auta potrzeba wiedzy. Gotowca z chomika czy allegro zakupionego z chińskim galletto może wgrać każdy średnio rozgarnięty "kowalski", tylko efekty są tego opłakane jak w w/w przykładzie.